Hybride oplossing: unieke combinatie van IBM i en OutSystems

Digitalisering, veranderende wet- en regelgeving en innovatie stellen andere eisen aan uw IT-omgeving. Maar hoe speelt uw organisatie in op deze nieuwe eisen als de kern van uw organisatie draait op IBM i? Met de hybride oplossing van Advanced Programs voegt u niet alleen snel nieuwe functionaliteiten toe, maar integreert u middels de Advanced Power Connector het low-code platform OutSystems direct met uw IBM i systeem. Hiermee heeft u direct toegang tot uw ‘oude’ applicaties en data vanuit een nieuw, modern platform. Zo kunt u uw IT-omgeving snel, veilig en kostenefficiënt moderniseren.

Wereldwijd zijn duizenden organisaties afhankelijk van applicaties die draaien op IBM Power Systems met daarop het IBM i operating system. Anders dan veel organisaties denken, is het systeem nog steeds actueel, betrouwbaar en robuust. Organisaties hebben dan ook goede redenen om hiervan gebruik te blijven maken. Tegelijkertijd willen zij afscheid nemen van de groene schermen, nieuwe (responsive) functionaliteiten en mobiele of webservices toevoegen. Daarom heeft Advanced Programs de Advanced Power Connector ontwikkeld. Daarmee is het mogelijk om IBM i naadloos te integreren met low-code ontwikkelplatform OutSystems. Desgewenst kunt u zo stapsgewijs alle functionaliteiten vanuit IBM i overbrengen naar een modern, geavanceerd platform.

Advanced Programs kiest voor OutSystems

OutSystems is een betrouwbaar, veelzijdig en geavanceerd platform waarmee met ongekende snelheid (responsive) applicaties gecreëerd kunnen worden. Bovendien is koppeling mogelijk met DB2-database waardoor data van IBM i op een eenvoudige manier getoond en of verwerkt kan worden.

Aanpak

Eerst bespreken we met onze klanten zaken als: welke functionaliteiten moeten worden toegevoegd of aan welke nieuwe eisen moet het systeem voldoen. Onze specialisten hebben jarenlange expertise met IBM-systemen en delen graag hun kennis om samen met de klant de beste oplossing te vinden. IBM Power Systems kent weinig beperkingen en kan nog volop doorontwikkeld worden met de juiste, actuele kennis en expertise van het systeem. Door onze speciaal ontwikkelde Advanced Power Connector bieden wij een unieke manier om een hybride omgeving te creëren.

Albert Roosenbrand Managed ServicesAlbert Roosenbrand
Business Unit Manager Managed Services

 

“Met onze hybride oplossing is het niet alleen mogelijk om data van IBM i rechtstreeks te benaderen, maar ook bijvoorbeeld om programma’s aan te roepen vanuit een moderne interface of om intensieve batchverwerkingen (deels) in OutSystems te laten uitvoeren. Ineens vormt IBM i geen belemmering meer, maar een solide basis voor innovatie, realtime inzichten en customer intamicy.”

Oplossing

Dienstverlening

Iedere opdracht beginnen we met een analyse van uw IT-omgeving om inzicht te krijgen welke oplossingen voor uw bedrijf het meest geschikt zijn. Om snel en grondig inzicht te krijgen in de toekomstbestendigheid van uw legacy systeem, kunt u desgewenst onze 5×5 scan gebruiken. Aan de hand van 5 aspecten brengt u daarmee inzichtelijk of uw systeem zowel voor de business als IT de komende 5 jaar toekomstbestendig is en zo niet, welke oplossingen nodig zijn. Vervolgens denken we vanuit uw wensen en mogelijkheden mee hoe u meer flexibiliteit of vernieuwing kunt inbouwen. Vervolgens bepalen we samen de werkwijze. Bovendien kunnen we meedenken over beheer en applicatiemanagement als ook over innovatieve oplossingen voor data analyse en data science.

Download hier het Whitepaper 5x5 scan

Vragen of meer informatie?

Wilt u gebruik maken van onze hybride oplossing of bespreken wat onze oplossing voor uw business kan betekenen? Neem dan contact op met Albert Roosenbrand of bel naar 088 – 400 2300. U kunt ook het contactformulier invullen. Wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

Informatie aanvragen Advanced Programs
24x7 Managed Services Advanced Programs