Data Analist

Wanneer je geïnteresseerd bent kan je jouw CV naar jose.tegelaar@advancedprograms.nl sturen.

Advanced Programs legt zich sinds haar oprichting in 1992 toe op het onderhouden, beheren en ontwikkelen van business critical IT-omgevingen. In deze activiteiten staat het adresseren van business vraagstukken altijd centraal. De laatste 8 jaar heeft het kennisdomein van data ontsluiting en integratie een belangrijke focus gekregen. Vertaald naar oplossingen waarin concepten als Logical Data Warehouse en Data Virtualisatie een belangrijke rol vervullen.

Advanced Programs is een middelgrote en mensgerichte organisatie met circa 55 medewerkers. Het Business Analytics team van Advanced Programs helpt bedrijven om meerwaarde te halen uit data en zo business value te creëren. Als consultant van Advanced Programs help je de klant in deze reis.

Werkzaamheden

Er wordt van je verwacht om (on)gevraagd de lead te nemen in het bepalen van de volgende stappen voor het team. Zo ook om afwegingen te maken welke technieken focus moeten krijgen om daarmee het team naar een hoger niveau te brengen. Maar bovenal zal er een beroep op je worden gedaan om projecten voor en met klanten succesvol uit te voeren, met als doel een lange klantrelatie vanuit het Business Analytics team te ontwikkelen.

Functieprofiel

Als gepassioneerd Data Analist heb jij het analytische denkvermogen om organisaties verder te helpen bij het creëren en visualiseren van waarde uit data. Jij hebt enkele jaren ervaring binnen het data domein.

Jij wordt enthousiast van het:

  1. inventariseren en in kaart brengen van bruikbare data
  2. analyseren en visualiseren van data
  3. initiëren, vormgeven en voorbereiden van data exploratie initiatieven
  4. ontwikkelen van datamodellen
  5. opstellen van duidelijke rapportages en dashboards

Om dit te kunnen doen, beschik jij over een afgeronde HBO/WO opleiding. Heb je ervaring met het programmeren en modelleren in bijvoorbeeld R, Python, Java en heb je uiteraard ruime kennis van SQL. Voor de visualisatie is ervaring met BI Tooling zoals bijvoorbeeld Tableau of Qlik een pré.

Wij bieden:

Een inspirerende werkomgeving en –sfeer waarin jij samen met gedreven en betrokken collega’s dagelijks het verschil maakt. Om te zorgen dat je het beste uit jezelf kunt halen, ondersteunen we jouw ontwikkeling met een uitgebreid opleidingsaanbod.

Onze cultuur wordt gekenmerkt door een sterke klantgerichtheid, kwaliteitsgerichtheid, gezonde drive, openheid en daadkracht. Je krijgt daardoor gelijk veel verantwoordelijkheid. Maar niet onbelangrijk, we zijn open en informeel, een gezamenlijke lunch als centraal moment van de dag hoort daarbij.

Standplaats: Zeist

Aantal uren: Fulltime (32 uur behoort tot de mogelijkheden)

Interesse: Ben je geïnteresseerd? Laat dan je CV achter bij jose.tegelaar@advancedprograms.nl. Wij nemen dan snel contact met je op.