Business & Informatie Analist

Bij Advanced Programs helpen we partners om klaar te zijn voor de toekomst. Om dat te kunnen bereiken hebben ze future proof applicaties of data landschappen nodig. Met hulp van de oplossingen van Advanced Programs moeten partners in staat gesteld worden om te doen waar ze goed in zijn en kansen te benutten. Het kan lastig zijn om de verbinding te leggen tussen business en IT en als Business Informatie Analist bij Advanced Programs ga jij daarbij helpen.

Als Business Informatie Analist bij Advanced Programs ben je onderdeel van een Scrum team dat Low-code applicaties maakt die bedrijf kritische processen van de klant ondersteunen. Of je bent onderdeel van een team dat data-oplossingen realiseert basis van informatie behoeftes uit de business. Hoe dan ook ben jij de essentiële verbinding tussen de klant en jouw collega’s. Als Business Analist ga je op zoek naar ‘de vraag achter de vraag’: Welk doel hebben bedrijfsprocessen en hoe kun je deze optimaliseren? Als Informatie Analist vertaal je de antwoorden op deze vragen naar functionaliteit, zodat andere specialisten hiermee aan de slag kunnen. Hiervoor ga je in gesprek met de klant en je collega’s in het team, voer je analyses uit en denk je mee in oplossingsrichtingen. In het hele proces fungeer je als trusted advisor van de klant.

Wie zijn wij?

Advanced Programs is al bijna dertig jaar actief in de IT dienstverlening. We helpen organisaties om zich op hun eigen manier te ontwikkelen en succesvol te zijn. We verzorgen betrouwbare IT infrastructuur, applicatie modernisering en door data oplossingen maken wij onze klanten ‘Slimmer door data’.

Advanced Programs is een bedrijf dat haar medewerkers en hun ontwikkeling centraal stelt, en is bereid daar een aanzienlijk deel van de tijd in te investeren. Iedere vrijdag staat in het teken persoonlijke ontwikkeling waarbij jij samen met jouw Competence bepaalt op welk gebied jij je kennis gaat verdiepen. Door middel van kennisuitwisseling met interne experts en opleidingen op het gebied van hard- en soft skills blijven de medewerkers van Advanced Programs up-to-date met wat er in de markt speelt en wordt gevraagd. Hierdoor is werken bij Advanced Programs prikkelend en word je steeds opnieuw uitgedaagd om de volgende stap te zetten.

 Wie ben jij?

 • Je hebt sterke analytische vaardigheden.
 • Je kan de klantbehoefte doorgronden door op zoek te gaan naar het waarom achter een wens.
 • Door de taal te spreken van zowel business als IT kun je business wensen vertalen naar IT oplossingen en vice versa.
 • Je durft stakeholders mee te nemen in oplossingen die mogelijk out of the box zijn en grote veranderingen betekenen.
 • Je bent een fijne gesprekspartner en pro-actief adviseur van de klant.
 • Je bent communicatief vaardig in woord en geschrift.
 • Je hebt ervaring met modelleren en verbeteren van bedrijfsprocessen met behulp van BPMN.
 • Je beschikt over een Agile mindset en bent bekend met het Scrum framework.
 • Je bent bekend met low-code platforms zoals Thinkwise en Microsoft PowerApps.
 • Je bent bekend met data visualisatie tools zoals Tableau en PowerBI.
 • Je hebt een afgeronde opleiding HBO en/of WO.
 • Minimaal drie jaar ervaring in de rol van Business Analist, Informatie Analist of iets vergelijkbaars.

Uiteraard hoef je niet alle bovenstaande skills af te vinken om in aanmerking te komen om onze collega te worden, dus neem contact met ons op voor een (online) kennismakingsgesprek. Als dit van beide kanten bevalt, kom je geheel vrijblijvend een keer op een van onze unieke vrijdagen meelopen. Je kan dan direct je eventueel toekomstige collega’s leren kennen en de sfeer proeven van ons bedrijf. Je maakt dan onze wekelijkse ontwikkeldag mee die ons bedrijf zo uniek maakt.

Contactpersoon: José Tegelaar – jose.tegelaar@advancedprograms.nl