Data Engineer

Vacature Data Engineer

Wij zijn op zoek naar een Data Engineer met ervaring in Azure.

Je helpt ons mee in het verder ontwikkelen van de snel groeiende Data Services activiteit van Advanced Programs. Je neemt goede en ruime ervaring mee in het ontwerpen en realiseren van bedrijfskritische data oplossingen. Hierbij staat het vertalen van business behoefte naar dataoplossingen centraal. Daarbij moet je denken aan het beantwoorden en uitwerken van data vraagstukken, het analyseren en in kaart brengen van datastromen, als ook het bouwen van hierbij behorende technisch innovatieve data oplossingen.

Samen met het team zorg je ervoor dat onze kennis op datagebied relevant blijft en ons in staat stelt om voor iedere situatie de beste oplossing te bouwen.

Wie zijn wij?

Advanced Programs is al bijna dertig jaar actief in de IT dienstverlening. We helpen organisaties om zich op hun eigen manier te ontwikkelen en succesvol te zijn.

We verzorgen betrouwbare IT infrastructuur, applicatie modernisering en met data oplossingen maken wij onze klanten ‘Slimmer door data’.

Advanced Programs is een bedrijf dat haar medewerkers en hun ontwikkeling centraal stelt en is bereid daar een aanzienlijk deel van de tijd in te investeren. Iedere vrijdag staat in het teken persoonlijke ontwikkeling waarbij jij samen met de competence lead bepaalt op welk gebied jij je kennis gaat verdiepen. Door middel van opleidingen en kennisuitwisseling met interne experts op het gebied van hard- en soft skills blijven de medewerkers van Advanced Programs up-to-date met wat er in de markt speelt en wordt gevraagd. Hierdoor is werken bij Advanced Programs prikkelend en word je steeds opnieuw uitgedaagd om de volgende stap te zetten.

Wat vragen wij?

 • Je hebt ervaring in het ontwerpen en bouwen van oplossingen ten behoeve van data integratie of migratie vraagstukken;
 • Je kunt functionele specificaties vertalen naar technisch werkbare oplossingen;
 • Je bent in staat snel nieuwe kennis eigen te maken en toe te passen;
 • Je houdt ervan om aan meerdere projecten tegelijk te werken;
 • Je bent klantgericht, ondernemend, analytisch en accuraat; neemt verantwoordelijkheid
 • Je hebt een afgeronde HBO- of WO-opleiding.

Techniek en tools:

 • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring met Microsoft Azure (Azure Data Factory, Azure SQL DB, DevOps) en je wilt graag deze kennis uitbreiden;
 • Kennis van relationele databases en het schrijven van SQL-queries is voor jou een eitje;
 • Je bent bekend met data modelleer technieken (bijvoorbeeld Kimball, Data Vault);
 • Kennis van Databricks en/of Spark is een pré of je bent bereid dit te leren;
 • Ervaring met programmeren in Python of Scala is een pré;
 • Kennis van AWS of Google Cloud diensten is een pré;
 • Kennis van Business Intelligence, datawarehousing en Analytics oplossingen zoals Power BI, Qlik en Tableau is een pré.

Uiteraard hoef je niet alle bovenstaande skills af te vinken om in aanmerking te komen om onze collega te worden, dus lees hieronder wat je wel moet doen!

Wat moet je doen?

Neem contact met ons op voor een (online) kennismakingsgesprek. Als dit van beide kanten bevalt, kom je geheel vrijblijvend een keer op een van onze unieke vrijdagen meelopen. Je kan dan direct je eventueel toekomstige collega’s leren kennen en de sfeer proeven van ons bedrijf. Je maakt dan onze wekelijkse ontwikkeldag mee die ons bedrijf zo uniek maakt.

Ben je geïnteresseerd? Stuur dan je CV naar: jose.tegelaar@advancedprograms.nl.

Standplaats: Zeist/Hilversum

Aantal uren: Fulltime