Data Engineer

Wanneer je geïnteresseerd bent kan je jouw CV naar jose.tegelaar@advancedprograms.nl sturen.

Wij zijn op zoek naar een Data Engineer. Je helpt ons mee in het verder ontwikkelen van de  groeiende Data Services activiteit van Advanced Programs. Je neemt goede en ruime ervaring mee in het ontwerpen en realiseren van bedrijfskritische data oplossingen, waarbij het vertalen van business behoefte naar data oplossingen centraal staat. Hierbij behoren het beantwoorden en uitwerken van data vraagstukken, ter ondersteuning van business processen, het analyseren en in kaart brengen van datastromen, als ook het bouwen van hierbij behorende technisch innovatieve data oplossingen.

Samen met het team zorg je ervoor dat onze kennis op datagebied relevant blijft en ons in staat stelt om voor iedere situatie de beste oplossing te bouwen.

Wie zijn wij?

Advanced Programs is al bijna dertig jaar actief in de IT dienstverlening. We helpen organisaties om zich op hun eigen manier te ontwikkelen en succesvol te zijn. We verzorgen betrouwbare IT infrastructuur, applicatie modernisering en door data oplossingen maken wij onze klanten ‘Slimmer door data’.

Advanced Programs is een bedrijf dat haar medewerkers en hun ontwikkeling centraal stelt, en is bereid daar een aanzienlijk deel van de tijd in te investeren. Iedere vrijdag staat in het teken persoonlijke ontwikkeling waarbij jij samen met jouw leidinggevende bepaalt op welk gebied jij je kennis gaat verdiepen. Door middel van kennisuitwisseling met interne experts en opleidingen op het gebied van hard- en soft skills blijven de medewerkers van Advanced Programs up-to-date met wat er in de markt speelt en wordt gevraagd. Hierdoor is werken bij Advanced Programs prikkelend en word je steeds opnieuw uitgedaagd om de volgende stap te zetten. 

Wat vragen wij?

 • Je hebt ervaring in het ontwerpen en bouwen van oplossingen ten behoeve van datamigratie of -integratie vraagstukken en realiseren van data platform omgevingen;
 • Je kunt functionele specificaties vertalen naar technisch werkbare oplossingen;
 • Je bent in staat snel nieuwe kennis eigen te maken en toe te passen;
 • Je houdt ervan om aan meerdere projecten tegelijk te werken;
 • Je bent klantgericht, neemt verantwoordelijkheid en bent ondernemend, analytisch en accuraat;
 • Je hebt een afgeronde HBO- of WO-opleiding.

Techniek en tools:

 • Je hebt ervaring met Microsoft Azure SQL, Data Factory, DevOps etc of bent bereid dit te leren;
 • Je hebt ervaring met programmeren in Python of Scala of bent bereid dit te leren;
 • Kennis van relationele databases en het schrijven van SQL-queries is voor jou een eitje;
 • Kennis van Databricks en/of Spark is een pré;
 • Kennis van Business Intelligence, datawarehousing en Analytics oplossingen zoals Power BI, Qlik en Tableau is een pré.

Uiteraard hoef je niet alle bovenstaande skills af te vinken om in aanmerking te komen om onze collega te worden, dus lees hieronder wat je wel moet doen.

Wat moet je doen?

Neem contact met ons op voor een (online) kennismakingsgesprek. Als dit van beide kanten bevalt, kom je geheel vrijblijvend een keer op één van onze unieke vrijdagen meelopen. Je kan dan direct je eventueel toekomstige collega’s leren kennen en de sfeer proeven van ons bedrijf. Je maakt dan onze ontwikkeldag mee die ons bedrijf zo uniek maakt.