Senior Data Scientist

Wanneer je geïnteresseerd bent kan je jouw CV naar jose.tegelaar@advancedprograms.nl sturen.

Advanced Programs legt zich sinds haar oprichting in 1992 toe op het onderhouden, beheren en ontwikkelen van business critical IT-omgevingen. In deze activiteiten staat het adresseren van business vraagstukken altijd centraal. De laatste 8 jaar heeft het kennis domein van data ontsluiting en integratie een belangrijke focus gekregen. Vertaald naar oplossingen waarin concepten als Logical Data Warehouse en Data Virtualisatie een belangrijke rol vervullen.

In aanvulling hierop richt de businessunit Business Analytics & Data Science (afgekort BADS) zich op het vinden van meerwaarde uit data. Waarbij de inzet erop is gericht om samen met business owners, innovatie managers en/of andere strategie verantwoordelijken bij onze klanten tot data science oplossingen te komen.

Voor de businessunit BADS zijn wij op zoek naar een Senior Data Scientist.

Wat wordt er van je verwacht?

Advanced Programs is een kleine en mensgerichte organisatie met circa 55 medewerkers. Het BADS-team van Advanced Programs helpt bedrijven om meerwaarde te halen uit data en zo business value te creëren. Als consultant van Advanced Programs help je de klant in deze reis.

Jouw ervaringen en inzichten zijn belangrijk en leidend in jouw rol als consultant. In jouw rol als senior Data Scientist help je het BADS-team in haar verdere ontwikkeling. Er wordt van je verwacht om gevraagd en ongevraagd de lead te nemen in het bepalen van de volgende stappen voor het team. Zo ook om afwegingen te maken welke technieken focus moeten krijgen om daarmee het team op een hoger niveau te brengen. Maar bovenal zal er een beroep op je worden gedaan om projecten voor en met klanten succesvol uit te voeren, met tot doel een lange klantrelatie vanuit het BADS-team te ontwikkelen.

Jouw profiel:

  • 3+ jaar ervaring
  • Een afgeronde WO-opleiding, bij voorkeur een MSC in Computer Science, Wiskunde, Econometrie of Statistiek of aantoonbare werkervaring.
  • Je hebt ervaring met het acteren op het snijvlak Business/Data Science.
  • Ervaring met Python en/of R.
  • Ervaring met data visualisatie, bij voorkeur Tableau of open source tools.
  • Je bent in staat om op een heldere, duidelijke wijze te communiceren en resultaten uit projecten aan eindklanten te presenteren.
  • Je bent aantoonbaar gepassioneerd over het vakgebied van Data Science.
  • Je bent ondernemend ingesteld, je voelt je uitgedaagd in het mee helpen ontwikkelen van het BADS-team.
  • Goede schriftelijke vaardigheden in Nederlands en Engels.

Wij bieden:

Een inspirerende werkomgeving en –sfeer waarin jij samen met gedreven en betrokken collega’s dagelijks het verschil maakt. Om te zorgen dat je het beste uit jezelf kunt halen, ondersteunen we jouw ontwikkeling met een uitgebreid opleidingsaanbod.

Standplaats: Zeist

Aantal uren: Fulltime

Salaris/tarief: In overleg

Ben je geïnteresseerd? Laat dan je CV achter en ik neem contact met je op jose.tegelaar@advancedprograms.nl