Data Platform Architect / Consultant

Wanneer je geïnteresseerd bent kan je jouw CV naar jose.tegelaar@advancedprograms.nl sturen.

Vacature Data Platform Architect / Consultant

Altijd al een passie gehad voor de steeds dynamischer en belangrijker wordende wereld van data? Waarin het ontsluiten van data (zowel gestructureerd als ongestructureerd) en het integreren van data om Business Value te genereren centraal staan? En ben je geïnteresseerd en gedreven om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen op Cloud datagebied, Data Virtualisatie en Logisch Data Warehousing? Dan nodigen wij je graag uit om met ons kennis te maken.

Voor onze business unit Data Platform Services zijn wij op zoek naar een Data Platform Architect / Consultant. Die ons meehelpt in het verder ontwikkelen van deze snelgroeiende activiteit van Advanced Programs. Hij/zij zal een goede ervaring meenemen in het ontwerpen en uitrollen van bedrijf kritische dataoplossingen. Wij zorgen ervoor dat onze kennis op data gebied relevant blijft en ons in staat stelt om voor iedere situatie de beste oplossing te bouwen. Wij maken daarbij gebruik van technologie van partners in wie wij geloven en met wie wij een goede samenwerking ervaren.

Over Advanced Programs:

Advanced Programs bestaat ruim 25 jaar en is uitgegroeid naar een toonaangevende organisatie die voorziet in professionele 24/7 SLA dienstverlening op Business Critical applicatie omgevingen en uitvoering van Data Platform en Business Analytics projecten.

De Data Platform en Business Analytics activiteiten zijn ondergebracht in de Business Unit DPS. Het ontsluiten van zowel interne als externe data ligt aan de basis van alle verdere activiteiten op het gebied van onze Data Platform dienstverlening. Het op de juiste wijze inzetten van data geeft een veelheid aan nieuwe inzichten en mogelijkheden om de business aan te sturen. Het continue op zoek zijn naar de Business Value van Data kenmerkt de werkwijze en de doelstelling van de business unit DPS “Slimmer door Data”.

Gewenst profiel:

  • Je hebt een afgeronde WO/HBO-opleiding;
  • Je hebt minimaal 7 jaar ervaring in het ontwerpen van moderne datawarehouse oplossingen en vindt het leuk deze in de praktijk, al dan niet samen met een team, te realiseren;
  • Je krijgt energie van het omarmen, begrijpen en doorgronden van de laatste ontwikkelingen op datagebied;
  • Je bent in staat snel nieuwe kennis eigen te maken en toe te passen;
  • Je houdt ervan om aan meerdere (klant-) omgevingen te werken;
  • Je bent klantgericht, neemt verantwoordelijkheid en je bent ondernemend, analytisch en accuraat met goede communicatieve vaardigheden;
  • Ervaring met cloud databases, data en analytics oplossingen zijn een pré.

Vereiste kennis en ervaring in één of meer van de onderstaande technologieën:

  • Cloud Databases: Snowflake, IBM Cloud Pak for Data, Microsoft Azure SQL (Data Warehouse), Amazon AWS Redshift;
  • Cloud providers: bijvoorbeeld Microsoft Azure, of Amazon Web Services . Ervaring met IBM Cloud (Softlayer) is een pre.

Werken voor Advanced Programs:

Als Data Platform Architect / Consultant krijg je de uitdaging om mee te bouwen aan de ontwikkeling en groei van de organisatie. Daarnaast biedt Advanced Programs een omgeving waarin naast aandacht voor de competentie-ontwikkeling van mensen, veel waarde wordt gehecht aan het creëren van een organisatie die mensen motiveert, enthousiasmeert en waarin mensen zichzelf herkennen. Die uiteindelijk resulteert in een omgeving waarvoor klanten hun waardering uitspreken met name door de wijze waarop Advanced Programs haar partnership gedachten invult, projecten uitvoert en de relaties met klanten voor de lange termijn onderhoudt.

Arbeidsvoorwaarden:

Advanced Programs biedt een uitdagende werkomgeving waarin medewerkers worden aangemoedigd zich te ontwikkelen en mee te groeien met de ambities van de onderneming. Advanced Programs hanteert onderscheidende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Standplaats: Zeist
Aantal uren: Fulltime

Data Platform Services