Data Platform Specialist

Wanneer je geïnteresseerd bent kan je jouw CV naar jose.tegelaar@advancedprograms.nl sturen.
Vacature Data Platform Specialist

Altijd al een passie gehad voor data en een uitdaging gezien in het onderhouden en operationeel houden van bedrijfskritische high performance Business Intelligence en Data Warehouse oplossingen voor toonaangevende organisaties?

Voor onze business unit Data Platform Services (DPS) zijn wij op zoek naar een Data Platform Specialist met ruime ervaring als allround applicatiebeheerder, Database Administrator (DBA) en/of Technisch Applicatie Beheerder in een Business Intelligence of Data Warehouse omgeving.

Over Advanced Programs:

Advanced Programs bestaat ruim 25 jaar en is uitgegroeid van een organisatie die de focus had op de verkoop van detacheer diensten voor IBM legacy omgevingen, naar een toonaangevende organisatie die voorziet in professionele 24×7 SLA dienstverlening en uitvoering van Data Management en Business Analytics projecten.

Advanced Programs heeft het afgelopen decennium voor haar klanten een succesvolle SLA dienstverlening ontwikkeld op IBM Power, AIX en Linux omgevingen. Naast de aandacht voor infrastructuur managed services heeft een sterke groei plaats gevonden op het gebied van Application Management, Data Management en Data Science toepassingen. Ontwikkelingen richting de Cloud (incl. SaaS discussies), technology refreshes en consolidaties van omgevingen, nemen een belangrijke rol in de gesprekken bij onze klanten.

De Data Management activiteiten zijn ondergebracht in de business unit DPS. Het op de juiste wijze inzetten van data geeft een veelheid aan nieuwe inzichten en mogelijkheden om de business aan te sturen. Het ontsluiten van zowel interne als externe data ligt aan de basis van alle verdere activiteiten op het gebied van Data Management als, dataverwerking, datawarehousing, data-exploratie en Business Analytics. Advanced Programs volgt de ontwikkelingen in de markt en adopteert die technologieën die zij wezenlijk acht voor het bouwen van hybride omgevingen. Omgevingen die een duidelijk doel hebben een oplossing te bieden voor business gerelateerde uitdagingen.

Vanuit onze business unit DPS realiseren en beheren wij data platformen voor onze opdrachtgevers. Als Data Platform Specialist speel je, samen met je collega’s in het DPS team, een belangrijke rol om deze complexe en bedrijfskritische omgevingen operationeel te houden en te onderhouden. Binnen het beheer werken we conform de ITIL processen en komen we vaak DevOps en Agile tegen.

Gewenst profiel:

  • Je hebt een afgeronde HBO opleiding;
  • Je hebt ervaring in het onderhouden en operationeel houden van complexe data warehouse en business intelligence omgevingen.
  • Je bent in staat snel nieuwe kennis eigen te maken en toe te passen;
  • Je bent in staat zelfstandig te werken maar weet wanneer je het team ergens bij moet betrekken;
  • Je bent klantgericht, analytisch en accuraat met goede communicatieve vaardigheden.

Vereiste kennis en ervaring in één of meer van de onderstaande technologieën:

  • Databases: bijvoorbeeld IBM DB2, IBM PureData for Analytics, Microsoft SQL Server, Oracle of PostgreSQL.
  • ETL oplossingen: Microsoft SSIS, IBM Datastage of vergelijkbare oplossingen;
  • Applicaties: bijvoorbeeld IBM Information Server, IBM CDC, IBM Cognos, IBM Websphere of Tableau Server;
  • Besturingssystemen: bijvoorbeeld Windows Server en/of Linux
  • Ervaring met ServiceNow en het implementeren van Nagios monitoring zijn een pré;

Werken voor Advanced Programs:

Als Data Platform Specialist krijg je de uitdaging om mee te bouwen aan de ontwikkeling en groei van de organisatie. Daarnaast biedt Advanced Programs een omgeving waarin naast aandacht voor de competentie-ontwikkeling van mensen, veel waarde wordt gehecht aan het creëren van een organisatie die mensen motiveert, enthousiasmeert en waarin mensen zichzelf herkennen. Die uiteindelijk resulteert in een omgeving waarvoor klanten hun waardering waardering met name door de wijze waarop Advanced Programs haar partnership gedachten invult, projecten uitvoert en de relaties met klanten voor de lange termijn onderhoudt.

Arbeidsvoorwaarden:

Advanced Programs biedt een uitdagende werkomgeving waarin medewerkers worden aangemoedigd zich te ontwikkelen en mee te groeien met de ambities van de onderneming. Advanced Programs hanteert onderscheidende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Standplaats: Zeist
Aantal uren: Fulltime

Data Platform Services