Vacature Data Platform Technical Consultant

Wanneer je geïnteresseerd bent kan je jouw CV naar jose.tegelaar@advancedprograms.nl sturen.
Vacature Data Platform Technical Consultant

Altijd al een passie gehad voor data en een uitdaging gezien in het organiseren en structureren van de veelheid aan data die binnen en buiten bedrijven aanwezig is?

Voor onze business unit Data Platform Services (DPS) zijn wij op zoek naar een Data Platform Technical Consultant met ervaring in het adviseren en implementeren van datawarehouse en business intelligence oplossingen. Je vindt het leuk om nieuwe technologie te omarmen, in te zetten bij onze opdrachtgevers en mee te bouwen aan de groei van onze business unit.

Vanuit onze business unit DPS realiseren en beheren wij data platformen voor onze opdrachtgevers. Als Data Platform Technical Consultant speel je, samen met je collega’s in het DPS team, een belangrijke rol in het implementeren van nieuwe high performance data platform oplossingen bij klanten. In deze projecten en proof-of-concepts werken we vaak met Prince2 of Scrum methodiek en komen we ook vaak DevOps tegen.

Over Advanced Programs:

Advanced Programs bestaat ruim 25 jaar en is uitgegroeid van een organisatie die de focus had op de verkoop van detacheer diensten voor IBM legacy omgevingen, naar een toonaangevende organisatie die voorziet in professionele 24×7 SLA dienstverlening en uitvoering van Data Management en Business Analytics projecten.

Advanced Programs heeft het afgelopen decennium voor haar klanten een succesvolle SLA dienstverlening ontwikkeld op IBM Power, AIX en Linux omgevingen. Naast de aandacht voor infrastructuur managed services heeft een sterke groei plaats gevonden op het gebied van Application Management, Data Management en Data Science toepassingen. Ontwikkelingen richting de Cloud (incl. SaaS discussies), technology refreshes en consolidaties van omgevingen, nemen een belangrijke rol in de gesprekken bij onze klanten.

De Data Management activiteiten zijn ondergebracht in de business unit DPS. Het op de juiste wijze inzetten van data geeft een veelheid aan nieuwe inzichten en mogelijkheden om de business aan te sturen. Het ontsluiten van zowel interne als externe data ligt aan de basis van alle verdere activiteiten op het gebied van Data Management als, dataverwerking, datawarehousing, data-exploratie en Business Analytics. Advanced Programs volgt de ontwikkelingen in de markt en adopteert die technologieën die zij wezenlijk acht voor het bouwen van hybride omgevingen. Omgevingen die een duidelijk doel hebben een oplossing te bieden voor business gerelateerde uitdagingen.

Gewenst profiel:

  • Je hebt een afgeronde WO/HBO opleiding;
  • Je hebt ervaring als business intelligence of data warehouse consultant/ontwikkelaar;
  • Je bent in staat snel nieuwe kennis eigen te maken en toe te passen;
  • Je kunt de wensen vanuit een klant vertalen naar technische oplossingen;
  • Je bent in staat zelfstandig te werken maar weet wanneer je het team ergens bij moet betrekken;
  • Je bent klantgericht, neemt verantwoordelijkheid en je bent ondernemend, analytisch en accuraat met goede communicatieve vaardigheden.

Vereiste kennis en ervaring in één of meer van de onderstaande technologieën:

  • Ruime ervaring met SQL;
  • Databases: bijvoorbeeld IBM DB2, IBM PureData for Analytics, Microsoft SQL Server, Oracle of PostgreSQL;
  • ETL: bijvoorbeeld IBM Datastage of Microsoft SSIS;
  • Ervaring met data virtualisatie en/of cloud analytics oplossingen zijn een pré.

Werken voor Advanced Programs:

Als Data Platform Technical Consultant krijg je de uitdaging om mee te bouwen aan de ontwikkeling en groei van de organisatie. Daarnaast biedt Advanced Programs een omgeving waarin naast aandacht voor de competentie-ontwikkeling van mensen, veel waarde wordt gehecht aan het creëren van een organisatie die mensen motiveert, enthousiasmeert en waarin mensen zichzelf herkennen. Die uiteindelijk resulteert in een omgeving waarvoor klanten hun waardering waardering met name door de wijze waarop Advanced Programs haar partnership gedachten invult, projecten uitvoert en de relaties met klanten voor de lange termijn onderhoudt.

Arbeidsvoorwaarden:

Advanced Programs biedt een uitdagende werkomgeving waarin medewerkers worden aangemoedigd zich te ontwikkelen en mee te groeien met de ambities van de onderneming. Advanced Programs hanteert onderscheidende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

 

Standplaats: Zeist
Aantal uren: Fulltime

Data Platform Services