Java Developer

Wanneer je geïnteresseerd bent kan je jouw CV naar jose.tegelaar@advancedprograms.nl sturen.
Ben jij een topper met een passie voor software development?

Wij zoeken een ervaren allround Java Developer die in staat is autonoom projecten te draaien, van design phase tot de release naar productie. Daarnaast voer je incidenteel/periodiek beheer onderhoudswerkzaamheden uit voor de applicatie landschappen van diverse klanten.

Je werkt in teamverband en in nauwe samenwerking met projectleiders, ontwerpers en coördinatoren van de beheer- of projectteams.

Over Advanced Programs:

Advanced Programs bestaat ruim 25 jaar en is uitgegroeid van een organisatie die de focus had op de verkoop van detacheer diensten voor IBM legacy omgevingen, naar een toonaangevende organisatie die voorziet in professionele 24×7 SLA-dienstverlening en uitvoering van Applicatie Management, Data Management en Business Analytics projecten.

Advanced Programs heeft het afgelopen decennium voor haar klanten een succesvolle SLA-dienstverlening ontwikkeld op IBM Power, AIX en Linux omgevingen. Naast de aandacht voor Infrastructuur Managed Services heeft een sterke groei plaats gevonden op de gebieden Application Management, Data Management en Data Sciences. Ontwikkelingen van applicatie landschappen, de continu veranderende wereld van software ontwikkeling, de bewegingen richting de Cloud (incl. SaaS discussies), technology refreshes en consolidaties van omgevingen, zijn belangrijke thema’s in de gesprekken bij onze klanten.

De Application Management activiteiten zijn ondergebracht in de business unit Managed Services (MS). Komend vanuit de legacy wereld heeft Advanced Programs een groei doorgemaakt in de verbreding van haar software development competenties. Advanced Programs volgt de ontwikkelingen in de markt en adopteert die technologieën die zij wezenlijk acht voor het bouwen van hybride en/of nieuwe omgevingen.

Vanuit onze business unit MS realiseren en beheren wij applicatie omgevingen voor onze opdrachtgevers. Als Java Developer speel je, samen met je collega’s in het Application Management team, een belangrijke rol om complexe en bedrijf kritische omgevingen operationeel te houden, te onderhouden of te ontwikkelen. In de uitvoer van onze activiteiten werken we conform de ITIL processen en spelen DevOps en Agile een belangrijke rol.

Gewenst profiel:

 • Je hebt HBO/WO werk en denk niveau;
 • Je hebt senior ervaring in het werken met ontwikkel methoden & technieken;
 • Senior beheersing van de programmeertaal Java.
 • Kennis van Kafka is een Pre
 • Je bent proactief en je behoudt het overzicht;

Je bent klantgericht, resultaatgericht, neemt initiatief, communiceert makkelijk, kan goed plannen en organiseren en je bent een systematisch denker.

Gewenste kennis en ervaring:

Je bent een Senior Java Developer met een gedegen track record. Je staat open om de nieuwste technieken te leren en toe te passen. Je hebt ervaring met:

 • apache frameworks: camel, activemq
 • JMS
 • webservices: SOAP & REST
 • application servers & deployment ernaar
 • Jenkins
 • svn, git
 • maven
 • mariadb/mysql db
 • windows & linux os (centos, ubuntu, redhat)
 • artifactory
 • UI frameworks: jsf, primefaces

Werken voor Advanced Programs

Als Java Developer krijg je de uitdaging om mee te bouwen aan de ontwikkeling en groei van de organisatie. Daarnaast biedt Advanced Programs een omgeving waarin naast aandacht voor de competentie-ontwikkeling van mensen, veel waarde wordt gehecht aan het creëren van een organisatie die mensen motiveert, enthousiasmeert en waarin mensen zichzelf herkennen. Die uiteindelijk resulteert in een omgeving waarvoor klanten hun waardering met name door de wijze waarop Advanced Programs haar partnership gedachten invult, projecten uitvoert en de relaties met klanten voor de lange termijn onderhoudt.

Arbeidsvoorwaarden

Advanced Programs biedt een uitdagende werkomgeving waarin medewerkers worden aangemoedigd zich te ontwikkelen en mee te groeien met de ambities van de onderneming. Advanced Programs hanteert onderscheidende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Standplaats: Zeist
Aantal uren: Fulltime