Data innovatie met Web Scraping - Advanced Programs

Externe Data

Stel u wilt een concurrentie analyse opstellen, de prijzen van aanbieders vergelijken of leads verzamelen op een efficiënte, gestructureerde manier. Of u wilt gewoon gegevens verzamelen uit een bepaalde bedrijfstak. Met Web Scraping zet u in een handomdraai de benodigde gegevens overzichtelijk op een rij. Daarmee biedt Web Scraping de basis voor het verkrijgen van nieuwe (markt)inzichten en het opstellen van voorspellende analyses.

Door de enorme toename van publiek beschikbare data op het internet is het zoeken van specifieke informatie vaak kostbaar en tijdrovend. Tijd die organisaties goed kunnen besteden aan andere belangrijke zaken. Met de Web Scraping dienstverlening van Advanced Programs kunt u automatisch grote hoeveelheden data verzamelen van het internet. Dat klinkt eenvoudig, dat is het ook!

Onze aanpak

U geeft aan welke informatie u zoekt. Wij stellen een zoekopdracht op en passen ons model hierop aan. Vervolgens halen we de informatie van het internet naar onze database. De benodigde informatie kunnen we anoniem zoeken en op meerdere niveaus binnen een website. We kunnen daarin ook bijvoorbeeld de links meenemen waarnaar verwezen wordt in de tekst én de tekst in de grafieken op een site. Data van het web is daarmee omgezet tot een schat aan informatie waarmee u uw business verrijkt.

Erwin Wolters
Business Unit Manager Business Analytics & Data Science:

 

“Het juist gebruiken van data kan hele business modellen op z’n kop zetten. Kijk maar naar succesvolle en innovatieve bedrijven als Uber, Spotify en Airbnb. Hun business strategie draait om het ontsluiten en inzetten van data. Dit is voor veel meer bedrijven mogelijk als zij durven te investeren in innovatieve data toepassingen.”

Onze dienstverlening

Iedere opdracht beginnen we met een analyse van uw business om inzicht te krijgen welke meerwaarde data voor uw bedrijf kan betekenen. Vanuit uw wensen en mogelijkheden denken we mee hoe u data optimaal kunt benutten. Vervolgens bepalen we samen de datastrategie. Bovendien kunnen we door onze 24×7 Managed Services meedenken over data opslag en beheer, als ook over data analyse en visualisatie en bouwen van dashboards en andere instrumenten voor analyse.

Vragen of meer informatie?

Wilt u Web Scraping inzetten, of bespreken wat Web Scraping voor uw business kan betekenen? Neem dan contact op met Erwin Wolters of bel naar 088 – 400 2300. U kunt ook het contactformulier invullen. Wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

Informatie aanvragen Advanced Programs