Cloud Data Warehousing - Advanced Programs

Cloud Data Warehousing

Steeds meer organisaties ontdekken de waarde van hun data. Hierdoor neemt de noodzaak om data eenvoudig en kostenefficiënt te kunnen opslaan en snel te kunnen analyseren alsmaar toe. Veel organisaties overwegen daarom de stap te maken naar een data warehouse oplossing in the cloud. Hiermee brengen zij snel data bij elkaar in the cloud en krijgen zo meer flexibiliteit in het beschikbaar stellen van data voor analyses en rapportages. Bovendien kan iedere organisatie direct starten, zonder zorgen over infrastructuur, configuratie en beheer.

Erwin Wolters – CCO

 

“Kenmerkend voor een aantal cloud data warehousing oplossingen is dat de rekenkracht (compute) en opslag (storage) fysiek van elkaar gescheiden zijn en onafhankelijk van elkaar op- en afgeschaald kunnen worden. Dit betekent dat verschillende afdelingen toegang kunnen hebben tot dezelfde data, waarbij iedere afdeling zelf de controle heeft over de benodigde performance (en kosten).”

Onze aanpak

Eerst bespreken we met onze klanten zaken als: wat wil de organisatie bereiken, van welke datawarehouse oplossingen maakt de organisatie eventueel al gebruik en welke configuratie is nodig. We kijken daarna naar de impact op de huidige laadprocessen en eventuele aanpassingen die nodig zijn in de bestaande tooling. Vervolgens maken we op basis daarvan een implementatieplan en migratieplan, die we met de klant definiëren en aanscherpen. Op basis van dit plan voeren we de migratie naar een cloud data warehouse oplossing uit.

Onze dienstverlening

Iedere opdracht beginnen we met een analyse van uw IT-omgeving en business drivers om inzicht te krijgen welke oplossing(en) voor uw bedrijf het meest geschikt zijn. Vanuit uw wensen en mogelijkheden denken we mee welke cloud data warehouse oplossing het meest geschikt is qua functionaliteit, flexibiliteit en kosten. Wij zijn onder meer goed bekend met de oplossingen van IBM en Snowflake. Ook adviseren we hoe u het beste de overstap naar een cloud datawarehouse kunt maken. Bovendien kunnen we meedenken over innovatieve oplossingen voor data analyse en Data Visualisatie.

Vragen of meer informatie?

Bent u benieuwd wat cloud data warehousing voor uw organisatie kan betekenen? Overweegt u een cloud data warehouse oplossing en wilt u weten met welke factoren u rekening moet houden bij uw keuze? Neem dan contact op met Erwin Wolters via Erwin.wolters@advancedprograms.nl of bel naar 088 – 400 2300. U kunt ook het contactformulier invullen. Wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

Informatie aanvragen Advanced Programs
Logisch Data Warehouse Advanced Programs

Voordelen Cloud Data Warehousing:

  • Hogere performance tegen lagere kosten
  • Betalen voor wat u gebruikt
  • Hoge mate van flexibiliteit (op- en afschalen)
  • Eenvoudig in opzet en beheer
  • Geen configuratie of aanpassingen noodzakelijk
  • Compatible met uw bestaande ETL en BI tooling
Meer weten? Lees gratis het e-book Cloud data warehousing. In dit e-book staat beschreven wat de voordelen van cloud data warehousing zijn, welke overwegingen u kunt maken bij de keuze voor een cloud data warehouse oplossing en allerlei tips.

Gratis e-book