Data Virtualisatie, de kracht achter ons Data Platform

Naast de traditionele aanpak van data integratie waarbij data wordt ontsloten uit bronsystemen en geladen wordt in een Data Warehouse heeft Advanced Programs gedreven door haar visie op data, een Data Platform oplossing ontwikkeld. Met dit platform beantwoordt Advanced Programs de vraag vanuit de business naar een hoge mate van flexibiliteit, wendbaarheid en schaalbaarheid in het efficiënt en gestructureerd beschikbaar stellen van de steeds maar toenemende groei aan data volumes. Ons whitepaper “Het Data Platform” geeft onze visie op de wereld van data.

Onze Data Platform oplossing is gebaseerd op het concept van Data Virtualisatie. Data Virtualisatie maakt het mogelijk om één omgeving te creëren waarin gebruikers realtime kunnen beschikken over data uit databases, bestanden, data warehouses, big data, hadoop, social media, API data én cloud. Met Data Virtualisatie is het mogelijk om snel en flexibel over al deze data te beschikken.

data-virtualisatie-advanced-programsVoordelen van een Data Platform oplossingen zijn bijvoorbeeld:

  • Tot 80% versnellen van Data Warehouse of Data Integratie trajecten
  • Realiseren van een Logical Data Warehouse
  • Laagdrempelig starten met een (Virtual) Data Lake
  • Integratie van Data Warehouse data met sensordata, social data en andere externe data

Naast het leveren van expertise bij het opzetten van Data Platform omgevingen, levert Advanced Programs eveneens belangrijke 24×7 diensten voor het beheren van deze vaak bedrijfskritische omgevingen.

Data Virtualisatie
Erwin Wolters

Meer weten? Neem contact op met Erwin Wolters.

Ook interessant
%s