Visie

Advanced Programs is ervan overtuigd dat het AS/400 platform een robuust en betrouwbaar fundament is voor het runnen van bedrijfsapplicaties. Bedrijven die voor deze technologie hebben gekozen ervaren dagelijks de ongekende stabiliteit en performance en kunnen dit naar de toekomst toe nog jarenlang blijven doen, dankzij de investeringen die IBM blijft doen in het platform. De ontwikkeling van het platform kent een duidelijke beschrijving in IBM’s roadmap voor IBM Power technologie.

Met de razendsnelle ontwikkeling van de ICT-technologie over de afgelopen decennia is het niet vreemd dat gebruikers geconfronteerd werden met allerlei nieuwe toepassingen. Hoewel het AS/400 platform volledig is meegegaan in deze nieuwe ontwikkelingen en daardoor de aansluiting niet is verloren, hebben juist deze nieuwe ontwikkelingen het IT-landschap van bedrijven behoorlijk veranderd. Hierbij is te denken aan het op andere platformen beschikbaar komen van waardevolle applicatie-functionaliteit ter ondersteuning van veranderende businessprocessen. Naar de IT-infrastructuur vertaald betekent dit dat (meer) open systemen (zoals Linux, UNIX), jarenlang een enorme groei hebben doorgemaakt, een groei die nu langzaam wordt overgenomen door de introductie van Cloud gedragen applicatie-omgevingen.

De IT-omgevingen zoals wij die nu bij klanten tegenkomen, worden dan ook gekenmerkt door een grote mate van diversiteit. Het is niet zo dat voor deze diversiteit (vaak synoniem voor complexiteit) bewust gekozen is; in tegendeel, vaak heeft IT juist de doelstelling om omgevingen zo eenvoudig en simpel mogelijk te houden. Deze keuzes uit het verleden kunnen nog steeds heel actueel zijn of juist verouderd, maar in vrijwel alle gevallen kan het erg duur zijn om een applicatie of een machine te vervangen.

Meer weten? Neem direct contact met ons op.

Ook interessant
%s