Snel data beschikbaar met Data Virtualisatie - Advanced Programs

Data Virtualisatie

Om waardevolle analyses te maken is het voor organisaties steeds belangrijker om real-time te beschikken over diverse datatypes. Uit onder meer databases, Data Warehouses, data lakes, hadoop, social media en cloud. Data Virtualisatie is de nieuwe manier om snel en flexibel over data te beschikken uit verschillende in- en externe databronnen. Advanced Programs gebruikt de data virtualisatie oplossing van Data Virtuality, om binnen enkele dagen data te ontsluiten en te integreren in één virtueel data platform.

Er zijn verschillende redenen waarom een organisatie overgaat tot het inzetten van Data Virtualisatie. De hoeveelheid beschikbare data wordt te groot, of het is te complex en te kostbaar om aan de benodigde data te komen. Bij Data Virtualisatie komen verschillende databronnen beschikbaar in een bovenliggend virtueel platform. De data blijft dus in de bronsystemen en hoeft in tegenstelling tot meer traditionele Data Warehouses niet gekopieerd te worden. Er is dus geen ETL nodig. Dit maakt dat een organisatie snel en kostenefficiënt over diverse gegevens beschikt, zonder dat dit impact heeft op bestaande analyses.

Onze aanpak

Onze aanpak passen wij aan op uw wensen en mogelijkheden. Grote, complexe vragen delen we op in kleinere, beheersbare stappen. Zo kunt u direct beginnen met één of enkele use cases en stapsgewijs het aantal databronnen uitbreiden. In een ‘information view’ leggen we vast welke databronnen gecombineerd worden en hoe deze aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Zo kunnen we bijvoorbeeld gegevens van marketing campagnes eenvoudig combineren met website statistieken en reacties op social media. Bovendien beperken we belasting van het bronsysteem tot een minimum door slimme optimalisatie algoritmes en in-memory technologie toe te passen.

Erwin Wolters Data Platform Services Advanced ProgramsErwin Wolters – CCO

“De grootste winst van Data Virtualisatie voor bedrijven is de enorme tijdswinst. Het is niet ongewoon dat de ontwikkeling van een nieuw Data Warehouse 6 tot 9 maanden in beslag neemt. Klanten kunnen vaak nauwelijks geloven dat met Data Virtualisatie slechts met enkele klikken data verspreid door de organisatie en opgeslagen in verschillende formats beschikbaar komt. In één centraal bovenliggend platform. Maar als ze dit eenmaal met eigen ogen hebben gezien, dan komt er zoveel energie los. Ineens is een organisatie 10 stappen vooruit.”

Onze dienstverlening

Iedere opdracht beginnen we met een analyse van uw IT-omgeving en business drivers om inzicht te krijgen welke oplossingen voor uw organisatie het meest geschikt zijn. Vanuit uw wensen en mogelijkheden denken we mee welke databronnen u kunt ontsluiten en integreren. Vervolgens bepalen we samen de werkwijze. Bovendien kunnen we meedenken over het onderhoud en beheer en over innovatieve oplossingen voor data analyse en data visualisatie.

Data Virtualisatie Advanced ProgramsWilt u meer weten over Data Virtualisatie?

Data Virtualisatie maakt het mogelijk om één omgeving te creëren waarin gebruikers real-time kunnen beschikken over al de data.

Hoe dat mogelijk is?

Lees het in ons whitepaper of vraag een demo aan.

Vragen of meer informatie?

Wilt u een virtueel Data Platform ontwikkelen of bespreken wat onze diensten voor uw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan contact op met Erwin Wolters of bel naar 088 – 400 2300. U kunt ook het contactformulier invullen. Wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

Informatie aanvragen Advanced Programs
Data Virtualisatie Advanced Programs

Samen met onze partner Data Virtuality zijn wij in staat om uw data snel en flexibel beschikbaar te stellen.

  • Direct resultaat, korte implementatie cyclus
  • Real-time toegang tot honderden data bronnen via ANSI SQL
  • Unieke combinatie van Data Virtualisatie en geautomatiseerde ETL
  • Hoge performance vanwege krachtige analytical engine