Put Analytics heart of your Cognitive business – Marc Altshuller

Tijdens World of Watson in Las Vegas heeft Erwin Wolters de lezing van Marc Altshuller gevolgd. Marc Altshuller is General Manager Business Analytics bij IBM.

De wereld verandert snel door de ontwikkelingen op het gebied van technologie. Zo helpt Watson van IBM een filmtrailer te maken en is Pokemon GO is de grootste location tracker van dit moment.

Om gebruik te maken van de kracht van Analytics en Cognitive is samenwerking een credo. In elke organisatie zijn verschillende teams die belang hebben bij verschillende onderdelen en methodes. De business teams binnen organisaties hebben toegang nodig tot alle data, krachtige analytics en visualisatie tools. Daarnaast is het belangrijk om te experimenteren met al die data om alle mogelijkheden te ontdekken. IT teams focussen op werken met vertrouwen, kosten beheersing en het vertrouwen in data. Security en privacy zijn voor de IT teams ook essentieel.

“Believe IT…
All companies have the opportunity
to do incredible things with data.”

Marc Altshuller

Ook zijn er nieuwe denkers nodig om de kwaliteit van het nemen van beslissingen te verhogen, data scientists die op dit snijvlak het verschil kunnen maken. Om de expertise van deze scientists te faciliteren heeft IBM de Data Science Experience gecreëerd, een omgeving waarin Learn, Create en Collaborate centraal staan.

img-20161026-wa0001 put-analytics-heart-of-your-cognitive-business