Application Life Cycle Extension for Legacy

Veel organisaties maken nog gebruik van zogenaamde legacy systemen en staan daarmee voor de vraag: ‘Nemen we afscheid van het platform en wanneer is het geschikte moment?’ Soms voelen zij zich noodgedwongen doordat het IT-team wijzigt waardoor belangrijke kennis uit de organisatie verdwijnt of doordat zij (soms onterecht) denken dat het systeem de organisatie beperkt. Als specialist van IBM Power Systems biedt Advanced Programs verschillende oplossingen om de levensduur van applicaties duurzaam te verlengen en functionaliteiten uit te breiden.

Bij de term legacy denken veel mensen aan verouderd, niet meer van deze tijd. Dat hoeft niet waar te zijn. IBM Power Systems omgevingen worden bijvoorbeeld vaak onder legacy geschaard, maar deze omgevingen zijn nog steeds actueel. Organisaties hebben dan ook goede redenen om juist wel gebruik te blijven maken van dit systeem.

 • Migratieprojecten zijn vaak duurder en risicovoller dan investeringen in bestaande systemen.
 • IBM blijft ook de komende jaren investeren in de ontwikkeling van het systeem. Daarmee biedt het systeem nog steeds een betrouwbare, actuele en robuuste omgeving.
 • Als Managed Services partner van IBM biedt Advanced Programs verschillende oplossingen om de levensduur van het systeem duurzaam te verlengen en zoveel mogelijk te halen uit de reeds gedane investeringen.

Aanpak

Eerst bespreken we met onze klanten zaken als: welke functionaliteiten moeten worden toegevoegd of waarin wordt de organisatie beperkt. Onze specialisten hebben jarenlange expertise met IBM-systemen en delen graag hun kennis om samen met de klant de beste oplossing te vinden. IBM Power Systems kent weinig beperkingen en kan nog volop doorontwikkeld worden met de juiste, actuele kennis en expertise van het systeem. Door onze speciaal ontwikkelde Advanced Power Connector bieden wij een unieke manier om een hybride omgeving te creëren waarin het IBM Power Systems platform naadloos geïntegreerd wordt met een nieuw, modern ontwikkelplatform, OutSystems. Desgewenst kan de organisatie zo stapsgewijs volledig overgaan naar het nieuwe ontwikkelplatform.

Albert Roosenbrand Managed ServicesAlbert Roosenbrand
Business Unit Manager Managed Services

 

“IBM Power is een extreem stabiel platform met lage onderhoudskosten en nog volop in ontwikkeling. De roadmap voor het IBM Power i-Series platform is tot 2026 door IBM uitgezet en zal zeker verder worden doorgetrokken. Wel blijft de user interfase gebaseerd op de groene schermen. Dit zorgt ervoor dat veel organisaties op zoek zijn naar vernieuwing en een manier om afscheid te kunnen nemen van de groene schermen. Met onze aanpak kunnen organisaties vandaag al met de vernieuwing starten.”

Oplossing

Grofweg ziet Advanced Programs vier opties:

 • Behouden en doorontwikkelen van het IBM Power Systems platform. Als specialist van IBM Power Systems ontwikkelen wij nieuwe functionaliteiten voor u op IBM i. Maatwerkapplicaties ontwikkelen we over het algemeen in COBOL en/of RPG. RPG is een ontwikkeltaal die nog volop wordt doorontwikkeld door IBM.*
 • Behouden van IBM Power Systems als strategisch platform én overzetten van bepaalde functionaliteiten naar standaard software (niet IBM i).*
 • Behouden van IBM Power Systems als strategisch platform én onderbrengen van bepaalde functionaliteiten op een nieuw, modern ontwikkelplatform. Advanced Programs adviseert OutSystems als ‘low-code’, modern ontwikkelplatform. Met behulp van de Advanced Power Connector kan naadloos, een hybride omgeving worden gecreëerd tussen het bestaande IBM i en het nieuwe platform OutSystems.*
 • Uitfaseren van IBM Power Systems en alle functionaliteiten overzetten naar standaard software.

* Aanvullend kunnen organisaties kiezen om hun eigen hardware in de Cloud onder te brengen, eventueel in een pay per use model.

 qqqq

Gartner Names OutSystems a Leader in High-Productivity Application Platform as a Service

In a giant leap for IT, Gartner has elevated the need for high productivity app development, releasing its first Magic Quadrant specifically for High-Productivity Application Platform as a Service (hpaPaaS). Solutions in this new category provide application development, deployment and execution in the cloud using a low-code or no-code approach.

And OutSystems was named a Leader!

If your goal is to accelerate application development and digital business transformation, Advanded Programs & OutSystems can help!

Onze dienstverlening

Iedere opdracht beginnen we met een analyse van uw IT-omgeving om inzicht te krijgen welke oplossingen voor uw bedrijf het meest geschikt zijn. Om snel en grondig inzicht te krijgen in de toekomstbestendigheid van uw legacy systeem, kunt u desgewenst onze 5×5 scan gebruiken. Aan de hand van 5 aspecten brengt u daarmee inzichtelijk of uw systeem zowel voor de business als IT de komende 5 jaar toekomstbestendig is en zo niet, welke oplossingen nodig zijn. Vervolgens denken we vanuit uw wensen en mogelijkheden mee hoe u meer flexibiliteit of vernieuwing kunt inbouwen. Vervolgens bepalen we samen de werkwijze. Bovendien kunnen we meedenken over beheer en applicatiemanagement als ook over innovatieve oplossingen voor data analyse en data science.

Vragen of meer informatie?

Wilt u de levensduur van uw applicaties verlengen, of bespreken wat onze oplossingen voor uw business kunnen betekenen? Neem dan contact op met Albert Roosenbrand of bel naar 088 – 400 2300. U kunt ook het contactformulier invullen. Wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

Informatie aanvragen Advanced Programs
Application Life Cycle Extension for Legacy

Als expert van IBM Power i-Series heeft Advanced Programs de officiële Managed Services Partner status gekregen van IBM.

Waarom OutSystems?

 • Betrouwbaar en veelzijdig platform.
 • Met ongekende snelheid (responsive) applicaties ontwikkelen.
 • Standaard integratie met DB2-database
 • Ingebouwde security.
 • Schaalbaar ongeacht de hoeveelheid data of het aantal gebruikers.
 • Beschikbaar in de Cloud en on-premise.

Download hier het Whitepaper 5x5 scan

Ook interessant
%s