Application Life Cycle Extension for Legacy

Veel organisaties maken nog gebruik van verouderde applicaties die niet meer voldoen aan de huidige eisen. Echter, de applicaties zijn vaak specifiek gebouwd voor de organisatie, vervlochten met andere systemen en daardoor lastig te vervangen. Tegelijkertijd zijn ze onmisbaar door de bedrijfskritische processen die erop draaien. Hoe kan een organisatie toch tegemoet komen aan de wens om nieuwe functionaliteiten toe te voegen en de IT omgeving te moderniseren? De Application Life Cycle Extension for Legacy oplossing van Advanced Programs is hierop het antwoord.

Bij de term legacy waarin het IBM Power i Platform regelmatig voorkomt, denken veel mensen aan verouderd en niet meer van deze tijd. Toch kunnen organisaties goede redenen hebben om juist wel gebruik te blijven maken van deze systemen. Ten eerste zijn migratieprojecten vaak duurder en risicovoller dan investeringen in bestaande systemen. Ten tweede blijft IBM ook de komende jaren investeren. Daarmee biedt IBM Power i (voorheen AS/400) nog steeds een betrouwbare en robuuste omgeving. Tenslotte biedt Advanced Programs als Managed Services partner van IBM verschillende oplossingen om de levensduur van deze systemen duurzaam te verlengen.

Aanpak

De applicaties blijven gewoon draaien op de IBM Power i omgeving. In het applicatie ontwikkelplatform van OutSystems brengen we bestaande functionaliteiten onder en voegen nieuwe functionaliteiten toe. Zo ontstaat een hybride omgeving. Op deze manier kunnen we gefaseerd aan modernisering werken. En lopen organisaties geen risico op verstoringen, zoals zij wel doen bij migraties. Aanvullend kunnen bedrijven kiezen om hun eigen hardware in de cloud onder te brengen, eventueel in een pay per use model.

Albert Roosenbrand Managed ServicesAlbert Roosenbrand
Business Unit Manager Managed Services

 

“IBM Power is een extreem stabiel platform met lage onderhoudskosten en nog volop in ontwikkeling. De roadmap voor het IBM Power i-Series platform is tot 2026 door IBM uitgezet en zal zeker verder worden doorgetrokken. Wel blijft de user interfase gebaseerd op de groene schermen. Dit zorgt ervoor dat veel organisaties op zoek zijn naar vernieuwing en een manier om afscheid te kunnen nemen van de groene schermen. Met onze aanpak kunnen organisaties vandaag al met de vernieuwing starten.”

Oplossing

Advanced Programs heeft gekozen voor OutSystems voor het ontwikkelen van business applicaties en het ontsluiten van de back-office. Ook IBM heeft vertrouwen in dit platform. Maatwerkapplicaties op IBM Power i ontwikkelen we over het algemeen in COBOL en/of RPG. RPG is een ontwikkeltaal die nog volop wordt doorontwikkeld door IBM.

 qqqq

Gartner Names OutSystems a Leader in High-Productivity Application Platform as a Service

In a giant leap for IT, Gartner has elevated the need for high productivity app development, releasing its first Magic Quadrant specifically for High-Productivity Application Platform as a Service (hpaPaaS). Solutions in this new category provide application development, deployment and execution in the cloud using a low-code or no-code approach.

And OutSystems was named a Leader!

If your goal is to accelerate application development and digital business transformation, Advanded Programs & OutSystems can help!

Onze dienstverlening

Iedere opdracht beginnen we met een analyse van uw IT-omgeving om inzicht te krijgen welke oplossingen voor uw bedrijf het meest geschikt zijn. Dit kan met onze 5×5 scan. Vanuit uw wensen en mogelijkheden denken we mee hoe u meer flexibiliteit of vernieuwing kunt inbouwen. Vervolgens bepalen we samen de werkwijze. Bovendien kunnen we meedenken over beheer en applicatiemanagement als ook over innovatieve oplossingen voor data analyse en data science.

Vragen of meer informatie?

Wilt u de levensduur van uw applicaties verlengen, of bespreken wat onze oplossingen voor uw business kunnen betekenen? Neem dan contact op met Albert Roosenbrand of bel naar 088 – 400 2300. U kunt ook het contactformulier invullen. Wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

Informatie aanvragen Advanced Programs
Application Life Cycle Extension for Legacy

Als expert van IBM Power i-Series heeft Advanced Programs de officiële Managed Services Partner status gekregen van IBM.

Whitepaper Application Life Cycle Extension for Legacy

Wilt u meer weten over de Application Life Cycle Extension for Legacy? Lees dan ons whitepaper.

Ook interessant
%s