Continuïteit met upgrade naar IBM Power i V7R3 - Advanced Programs

Continuïteit van uw bedrijfsvoering met upgrade naar OS/400 V7R3

Wat gebeurt er als uw webshop, betalingsverkeer, reserveringssysteem of ander fundament van uw bedrijf voor langere tijd uit de lucht is? Of dat de gegevens van uw klanten door een datalek op straat komen te liggen? Veel bedrijven realiseren het zich nog niet, maar zij lopen mogelijk aanzienlijke risico’s wanneer ze gebruik maken van een non-supported operating system. Vanaf 1 mei 2018 stopt IBM met het standaard support op OS/400 V7R1. Een verstoring of calamiteit kan dan leiden tot grote schade: financieel en voor uw imago. Als specialist van IBM Power i Platform omgevingen kan Advanced Programs vrijblijvend checken van welk besturingssysteem versie u gebruikmaakt en u adviseren over eventuele benodigde vervolgstappen.

Veel bedrijven hebben de neiging om upgrades uit te stellen. Zij maken gebruik van systemen die goed draaien of hebben slechte ervaringen met dit soort upgrades. Maar een goed werkend operating system is geen garantie voor de toekomst. Bovendien is uitstellen echt geen optie meer door de invoering van de nieuwe wetgeving General Data Protection Regulation (GDPR). Zorg dus dat uw IBM Power i omgeving up-to-date is en verzekerd van support.

Aanpak

Als blijkt dat uw bedrijf gebruikmaakt van OS/400 V7R1 (of een oudere versie), dan ontstaan er veel vragen rond risico’s en investering. Hoeveel risico loopt uw bedrijf? Kan uw hardware het nieuwere operating system aan? Welke impact heeft het op andere applicaties? Wat is de juiste aanpak om downtime te minimaliseren? Op deze en andere vragen kunnen de specialisten van Advanced Programs antwoord geven en in een aanpak op maat uitwerken. Vervolgens kunnen wij, vaak al binnen een week, ook de upgrade voor u uitvoeren. Inclusief een fall back scenario en een minimum aan downtime van uw systeem.

Albert Roosenbrand Managed ServicesAlbert Roosenbrand
Business Unit Manager Managed Services

 

“Een verouderd operating system maakt bedrijven kwetsbaarder dan dat ze denken. Het is daarom goed dat o.a. security de juiste aandacht krijgt. Want durft u echt grote risico’s te lopen? Daarbij gaan de ontwikkelingen zo razendsnel dat ook een computersysteem als IBM power i dat al meer dan 25 jaar op de markt is, ondersteund moet blijven van een supported operating system. Vandaag, over een maand en volgend jaar. Als Managed Services partner van IBM bieden wij verschillende oplossingen om de levensduur van deze systemen duurzaam te verlengen.“

 

Onze dienstverlening

Iedere opdracht beginnen we met een analyse van uw IT-omgeving. Wij bekijken daarbij niet alleen uw hardware, maar ook welke impact verandering van uw operating system heeft op uw applicaties.

Daarnaast kunnen we continuïteit van uw systeem garanderen en vastleggen in een Service Level Agreement (SLA). Dit onderscheidt ons van veel andere aanbieders. We denken vanuit uw wensen en mogelijkheden mee hoe u zoveel mogelijk kunt halen uit de reeds gedane investeringen en hoe u continuïteit ook in de toekomst kunt waarborgen. Bovendien kunnen we u ontzorgen op gebied van applicatiemanagement en 24×7 beheer.

Vragen of meer informatie?

Wilt u weten welk besturingssysteem uw bedrijf gebruikt of bespreken wat onze dienstverlening voor uw business kan betekenen? Neem dan contact op met Albert Roosenbrand of bel naar 088 – 400 2300. U kunt ook het contactformulier invullen. Wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

Informatie aanvragen Advanced Programs
ibm-power-i-advanced-programs