Twee collega’s van Advanced Programs zijn van 18 tot 21 juni aanwezig geweest bij het Common Europe Congres in Brussel. Wim, Applicatie Specialist, en Edwin, Infrastructuur Specialist, hebben deze drie dagen verschillende lezingen bijgewoond.

Modernisering van software

Wim, Applicatie Specialist, heeft zich deze dagen verdiept in de modernisering van software. Op dit moment is RPG ILE een veel gebruikte ontwikkeltaal. Tijdens de Common Europe Conference is er gesproken over het belang om van RPG ILE naar Total Free RPG over te gaan. Total Free RPG sluit bijvoorbeeld beter aan op de Open Source software. Het werken met Total Free RPG is sneller, efficiënter en volgt de DEVOPS gedachte. Er kan meer resultaat geboekt worden in een korte termijn omdat er steeds nieuwe plukjes software worden vrijgegeven. Het gebruik van Free RPG in combinatie met RDi sluit beter aan op andere programmeertalen, zoals JAVA, Phython, etc. Benieuwd wat Advanced Programs doet op het gebied van Applicatie ontwikkeling en beheer? Lees hier verder.

Operating System update van 7.1 naar 7.3

Edwin, Infrastructuur Specialist heeft zich verdiept in de nieuwste versie voor het Operating Systems (OS) van IBM. Advanced Programs heeft al 25 jaar expertise op het gebied van infrastructuur. Veel van onze klanten maken nog gebruik van de 7.1 versie of lager. Advanced Programs werkt met de 7.3 versie. Edwin van der Beek kan onze klanten adviseren over de transitie naar de nieuwe versie. De voordelen die deze versie met zich meebrengt is waardevol om te weten. Zo is het beheer van het OS verbeterd. Ook security is en blijft een belangrijk onderdeel in de IT, ook bij het OS van IBM. Het Infrateam is nu op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van security. Benieuwd naar voordelen van de nieuwste versie? Wij praten u graag bij.