Data ontsluiten en integreren in een Data Platform - Advanced Programs

Data ontsluiten en integreren in een Data Platform

Meer inzicht in minder tijd. Dit is een veel gehoorde wens binnen organisaties. Maar hoe realiseert u dit snel en efficiënt met een IT-infrastructuur die vaak bestaat uit meerdere databronnen? Organisaties beschikken dan wel over grote hoeveelheden data, maar het integreren van verschillende databronnen en datatypes is vaak complex, duur en tijdrovend. Door het ontwikkelen van een virtueel data platform, stelt Advanced Programs organisaties in staat om snel en eenvoudig verschillende interne én externe bronnen te ontsluiten en te integreren.

Data integratie is een complex proces waarin verschillende databronnen en IT-systemen van een organisatie worden samengevoegd, verbeterd, verrijkt en opgeschoond. Naast de traditionele aanpak van data integratie waarbij data wordt ontsloten uit bronsystemen en geladen in een Data Warehouse heeft Advanced Programs een virtueel data platform ontwikkeld. Hiermee kunt u rechtstreeks over meerdere databronnen rapporteren, inzicht verkrijgen in de herkomst & kwaliteit van de data en beschikken over een flexibele data-infrastructuur.

Lees hier de voordelen van een virtueel Data Platform.

Onze aanpak

Onze aanpak passen wij aan op uw wensen. Organisaties die kiezen voor de ontwikkeling van een virtueel data platform willen vaak eerst onze technologie toetsen. We starten altijd met een pilot project, bijvoorbeeld door een nieuw dashboard te ontwikkelen. Met behulp van Data Virtualisatie kunnen we in zo’n pilot project in één dag data connecten en het gewenste dashboard opleveren. Organisaties die kiezen voor de ontwikkeling van een fysiek data platform, kunnen ook bij ons terecht. Binnen ons team hebben wij kennis en expertise met zowel het inrichten, implementeren en verrijken van virtuele data platformen als meer traditionele data warehouses en ETL.

Erwin Wolters Data Platform Services Advanced ProgramsErwin Wolters – CCO

 

“Het aan elkaar koppelen van verschillende databronnen is behalve technisch uitdagend, ook op allerlei andere gebieden lastig. Dit roept vragen op over bijvoorbeeld privacy, security, eigendomsrechten en betrouwbaarheid. Door één centrale omgeving te ontwikkelen die alle losse databronnen verbindt zijn gegevens altijd herleidbaar, volledig en actueel. Hierdoor kunnen organisaties veel meer business waarde halen uit data én snel over real-time data beschikken. Dat geeft een enorme boost aan de innovatiekracht.”

 

Onze dienstverlening

Iedere opdracht beginnen we met een analyse van uw IT-omgeving en business drivers om inzicht te krijgen in welke oplossingen voor uw organisatie het meest geschikt zijn. Vanuit uw wensen en mogelijkheden denken we mee hoe u databronnen kunt ontsluiten en integreren. Vervolgens bepalen we samen de werkwijze. Bovendien kunnen we meedenken over het onderhoud en beheer en over innovatieve oplossingen voor data analyse en data visualisatie.

Vragen of meer informatie?

Wilt u een (virtueel) Data Platform ontwikkelen of bespreken wat onze diensten voor uw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan contact op met Erwin Wolters of bel naar 088 – 400 2300. U kunt ook het contactformulier invullen. Wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

Informatie aanvragen Advanced Programs
Data Platform Advanced Programs

Whitepaper Het Data Platform

Wilt u meer weten over een virtueel Data Platform? Lees dan ons whitepaper.