IBM Power i 7.3 Advanced ProgramsVeel bedrijven maken gebruik van de krachtige IBM Power i omgeving, wat nog steeds een zeer krachtige omgeving is. Mocht binnen het bedrijf nog een V7R1 versie draaien dan is het belangrijk om te weten dat de V7R1 vanaf 30 april 2018 geen gebruik meer kan maken van IBM software support. De reden is het uitbrengen van versie V7R3. De versies die door IBM ondersteund blijven zijn de R2 en de R3.

Wij hebben al 25 jaar ervaring op het gebied van de IBM Power i, AS/400 en het OS/400 deel. Voor onze IBM Power i klanten hebben wij de upgrade succesvol uitgevoerd. Albert Roosenbrand vertelt over de upgrade van het Power i platform naar de V7R3.

Wat houdt de upgrade naar IBM Power i in?

De upgrade van de IBM Power i naar de V7R3 maakt het mogelijk om:

  • Meer inzicht te krijgen in de data.
  • Het wordt mogelijk om trends te ontdekken door advanced analytics.
  • Het security level is verbeterd.
  • Betere ondersteuning van DB2. Zo wordt onder andere de geschiedenis bijgehouden en worden oude versies opgeslagen. Hierdoor kunnen query’s die worden uitgevoerd om vragen te beantwoorden zoals: “Wat waren de gegevens op 1 juni?”
  • Uitbreiding van RPG zoals verbeterde security oplossingen voor objecten.
  • Verbeterde analyse en manipulatie van relationele databases, ook wel bekend als OLAP (Online Analytical Processing).

Ook al heeft u geen langetermijnplanning, dan adviseren wij toch om de upgrade uit te voeren. Door gebruik te maken van de V7R2 of V7R3 blijft u recht houden op support vanuit IBM. Dit is van belang voor de continuïteit van de organisatie. Uiteraard kunnen wij u met de upgrade ondersteunen en adviseren.

Wij hebben voor onze IBM Power i Managed Services opdrachtgevers de upgrade al gedaan.

 

Simon Hansen CIO Intergamma Advanced ProgramsSimon Hansen, CIO bij Intergamma

 

“Advanced Programs zorgt ervoor dat onze IBM Power i omgeving op het juiste OS-level blijft. Dat doen ze met de professionaliteit die ik van onze partners verwacht.”

 

Heeft u een vraag over uw omgeving of wilt u meer weten over de upgrade? Neem dan contact op met Albert Roosenbrand of lees meer over onze dienstverlening.