Welke verandering is noodzakelijk om meer datagedreven te werken

Een beter beeld krijgen over data, data-analyse en datagedreven werken binnen uw organisatie?

Wij onderzoeken, analyseren en adviseren:

  • Betrouwbare en tijdige data
  • Datagedreven werken / organisatie readiness
  • Goede Bedrijfssturingsinformatie
  • Toegankelijke en beschikbare data

Wilt u de Data Maturity Scan inzetten binnen uw organisatie of bespreken wat onze diensten voor uw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan contact op met Erwin Wolters of bel naar 088 – 400 2300.

U kunt ook het contactformulier invullen. Wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.


Ons team Data Services heeft zojuist de Data Maturity Scan ontwikkeld waarin we met behulp van een online survey en een score model kunnen bepalen waar uw organisatie staat in termen van data gedreven werken en de toepassingen van Data Analytics.

Binnen 3 á 4 weken weet u hoe de organisatie scoort op basis van een intake gesprek, een survey en een presentatie. Wij besteden aandacht aan skills, leiderschap, cultuur, technologie en data toegankelijkheid. We presenteren u de resultaten en bepalen welke volgende stappen er genomen kunnen worden.

De analyse wordt gebaseerd op 4 pilaren:

Pilaar 1: Betrouwbare en tijdige data
In deze pilaar onderzoeken we hoe informatie wordt uitgewisseld; hoe snel kan een werknemer beschikken over de juiste data-set? Hoe bruikbaar is deze data? Hoe staat het gesteld met de kwaliteit, update processen en beveiliging van data?

Pilaar 2: Datagedreven werken / Organisatie Readiness
Hier proberen we antwoord te vinden op welke manier de organisatie in termen van leiderschap, cultuur, strategie en kennis is ingericht rondom data (analytics).

Pilaar 3: Goede bedrijfs sturingsinformatie / Actionable Insights
We kijken hier naar de verschillende analyse fasen zoals het kunnen toepassen van standaard meetwaarden, het uitvoeren van statistiek, het gebruik van data visualisatie en uiteindelijk de capaciteit om data analytics te delen binnen de organisatie.

Pilaar 4: Toegankelijke en beschikbare data
Hierin gaan we het volledige productieproces langs dat begint bij de verzameling en verwerking van data en eindigt bij het toegankelijk en vindbaar maken van data voor de werknemers en afdelingen.

Een voorbeeld van een scoreboard die onderdeel is van de Data Maturity Scan: