Economen verwachten voor 2024 een bescheiden groei. De afgelopen jaren is echter pijnlijk duidelijk geworden dat de toekomst tamelijk onvoorspelbaar is. Wie had gedacht dat er plots wereldwijde problemen in de leveringsketens zouden ontstaan en dat oorlogen en stijgende energieprijzen voor zoveel onzekerheid zouden zorgen. Een ding is wel zeker: wie zich het best aanpast aan veranderende omstandigheden heeft de beste overlevingskansen. Digitale transformatie helpt om wendbaarder te worden. Welke digitale trends zijn komend jaar voor uw organisatie van belang?

Het gerenommeerde tech-onderzoeksbureau Gartner komt elk jaar met een nieuwe trendlijst

  1. Het zal u niet verbazen dat generative AI hooggenoteerd staat. Steeds meer organisaties zien brood in ChatGPT-achtige toepassingen waarmee ze klanten, toeleveranciers en partners beter kunnen bedienen. Binnen nu en twee jaar voorspelt Gartner, is generative AI op een of andere manier ingebouwd in 70 procent van alle mobiele applicaties en in web-applicaties.
  2. Ook hoog op het lijstje staat aandacht voor cyberdreiging. Het is belangrijk om hier voortdurend oog voor te hebben. Met technologie die gevaren opspoort en u tijdig waarschuwt, kunt u snel de juiste actie ondernemen. In combinatie met de juiste strategie neemt de kans om getroffen te worden met de factor drie af.
  3. Duurzaamheid is net als vorig een belangrijk thema. Hoe zorgen we ervoor dat IT bijdraagt aan minder uitstoot? Er klinkt kritiek dat AI veel energie en water verbruikt. Gartner komt met tips om hier iets aan te doen, bijvoorbeeld door meer lokaal opgewekte groene energie te gebruiken. 

Over CO-2 reductie gesproken: er bestaan al langer mogelijkheden om efficiënt om te gaan met IT-resources, zowel on-premise als in de cloud. Turbonomics van IBM en Spot van NetApp zijn voorbeelden van oplossingen die helpen om optimaal met capaciteit om te gaan. Daardoor kunnen servers uit, wat energie spaart. Dit scheelt in uw portemonnee, en maakt uw bedrijf aantrekkelijk. Milieubewuste ondernemingen hebben vaak een streepje voor als er een aankoopbeslissing moet worden genomen.

Hoe te beginnen?

Het kan beangstigend zijn om stappen te gaan zetten in digitalisering. Wat helpt is klein beginnen, met het automatiseren van eenvoudige, standaard werkzaamheden. Dat zorgt al voor een versnelling waar klanten en medewerkers blij van worden. Ook is het vaak een uitdaging om genoeg kennis te hebben van nieuwe technologie, wat een voorwaarde is om er waarde uit te halen. Samenwerken met een partner biedt dan uitkomst.

SLTN Advanced Programs helpt

SLTN Advanced Programs is een echte kennispartij. Medewerkers besteden veel tijd aan cursussen en opleidingen. Wij kunnen u helpen met advies, oplossingen en praktische hulp, toegespitst op deze drie terreinen:

  • Betrouwbare ICT-infrastructuur: een stabiel en toekomstbestendig IT-landschap is essentieel voor wie datagedreven wil werken, beter onderbouwde beslissingen wil nemen en real-time inzicht wil halen uit data.
  • Applicatie modernisatie  sneller voldoen aan de wensen van de business, sneller inspelen op verandering. Met een digitaal transformatie  platform voegen we nieuwe functies toe aan bestaande systemen en bouwen we compleet nieuwe kernsystemen .
  • Datagedreven werken : alle data beschikbaar met één druk op de knop. Wij brengen door koppelingen en integraties data samen op één plek. Zo komt informatie eerder en completer beschikbaar.

Kenmerkend voor onze dienstverlening is dat we goed luisteren naar uw behoefte en samen komen tot de best passende oplossing. Een oplossing die businessvalue oplevert. Samen stippelen we een strategie uit die ervoor zorgt dat uw organisatie de  wendbaarheid krijgt die nodig is om snel in te spelen op verandering. 

Wilt u meer weten over wat SLTN Advanced Programs voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.