Wilt u geen data engineer of developer in dienst nemen, maar wel ruwe data kunnen prepareren en de kwaliteit van de data kunnen waarborgen? Dankzij de nieuwe Tableau Prep Builder kan iedereen in uw organisatie sneller en intuïtiever data klaarmaken voor gebruik en vervolgens interactieve visualisaties maken.

De nieuwe release van Tableau 2019.1 maakt het mogelijk om het verwerken van data op de Tableau Server te laten plaatsvinden. Volledig geautomatiseerd. Zo maakt u razendsnel van ruwe databronnen data met hoge kwaliteit die direct geschikt is voor analyses en visualisaties op Tableau Server.

Tableau Prep Builder

Met Tableau Prep Builder kunt u lokaal data prepareren door variabelen op te schonen, te combineren, te hernoemen en onnodige rijen/kolommmen te verwijderen. De gehele data preparatie wordt in een ‘flow’ uitgewerkt. Vervolgens kunt u deze ‘flow’ opslaan en gebruiken, ook voor uitgebreide datasets.

Data preparatie is van belang om te kunnen voldoen aan de kwaliteitseisen die nodig zijn om analyses en visualisaties te maken. Het aantrekkelijke van Tableau Prep Builder is dat de data preparatie nu ook op de omgeving van de Tableau Server gebruikt kan worden door gebruik te maken van Tableau Prep Conductor.

Voorbeeld van een uitgewerkte data preparatie ‘flow’ in Tableau Prep Builder

Tableau Prep Conductor

Tableau Prep Conductor biedt u de mogelijkheid om de processen, zoals de ‘flows’ gebouwd in Tableau Prep Builder, te monitoren en in te stellen. Maar ook om toestemmingen rond gegevensstromen en -bronnen op verschillende niveaus op te bouwen en na te leven. Prep Conductor is volledig geïntegreerd met het platform van Tableau, waardoor analisten en data stewards kunnen profiteren van de voordelen van een server omgeving.

Aan de slag met Tableau Prep Builder en Conductor

Binnen Advanced Programs hebben wij ervaring opgedaan in het gebruik van data preparatie binnen de Tableau omgeving en raden deze producten aan om effectiever data te kunnen visualiseren. Mocht u ook geïnteresseerd zijn en/of nog vragen hebben? Neem dan gerust contact op met Erwin Wolters, E: erwin.wolters@advancedprograms.nl of bel naar 088 – 400 2300. U kunt ook het contactformulier invullen. Wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

Wilt u gratis Tableau proberen? Zie: https://www.tableau.com/trial/tableau-prep

Schrijft u hier in voor onze workshop ‘Getting started’.