Cdit Agricole Consumer Finance (CACF) heeft klantgegevens in overvloed, maar versnipperd over verschillende systemen. Slechts een deel was beschikbaar in het data warehouse. Iedere vraag om nieuw inzicht vanuit de Sales afdeling vereiste daardoor inzet van ‘zware’ technische expertise. Telkens moest nieuwe ETL-software ontwikkeld worden om de juiste data te verkrijgen. Dit kostte het bedrijf veel tijd en geld. Bovendien waren de gegevens daardoor niet actueel en niet makkelijk aan te passen. Dit vertraagde enorm de ‘time-to-market’, terwijl de wens binnen de organisatie toenam om juist meer datagedreven te werken. Bovendien zorgde de naderende Europese wet voor databescherming (GDPR) voor urgentie om klantgegevens anders te beheren en op te slaan.

Onze aanpak

CACF vroeg Advanced Programs mee te denken over een gebruiksvriendelijke, flexibele oplossing voor integratie en beheer van klantgegevens. Andere wensen waren o.a.: selfservice mogelijkheden, visualiseren van de klantdata en mogelijkheid tot het verrijken van de gegevens met externe data. Eerst werkten onze specialisten een blauwdruk van een gevirtualiseerde data architectuur uit gebaseerd op het concept van het Logisch Data Warehouse. CACF zag het potentieel en vroeg onze specialisten een ‘proof of concept’ uit te voeren, die we door middel van een sprintaanpak in 3 weken samen met het Sales-team hebben gerealiseerd. CACF was overtuigd dat dit een goede, toekomstbestendige oplossing was en gaf opdracht om de omgeving op te zetten, inclusief de verbindingen naar de relevante bronnen. Het Logisch Data Warehouse ontwikkelden wij met Data Virtualisatie software van Data Virtuality. Binnen één dag was de omgeving gereed. Tenslotte deelden wij in een testomgeving onze kennis en expertise, zodat CACF na 2 dagen opleiding goed beslagen zelf aan de slag kan gaan.

Fred Dunant, DMO manager bij Credit Agricole Consumer Finance: “Advanced Programs heeft ons geholpen met het realiseren van een data virtualisatie toepassing waardoor we konden versnellen in het leveren van waarde voor de business.”

 

Resultaten

  • Binnen 3 weken implementatie van het Logisch Data Warehouse, een gevirtualiseerd data platform dat over het bestaande data warehouse en andere bronsystemen heen is geplaatst. In dit platform is alle klantdata bij elkaar gebracht.
  • Ontwikkeling van een management dashboard waarin het sales management in één oogopslag alle klantinformatie inzichtelijk heeft.
  • Gebruiksvriendelijke software waarmee het BI-team direct aan de slag kan. Dit bespaart de organisatie veel tijd en kosten (75%).
  • Implementatie van vervolg use cases binnen CACF zoals ‘single source of truth’: alle data is nu via 1 platform beschikbaar. Ook speelt het platform een rol bij de ‘implementatie van de GDPR-wetgeving’.

Meer info en contact

Download het whitepaper: ‘Kracht achter ons data platform’ of vraag een LDW demo aan. Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Erwin Wolters, E: erwin.wolters@advancedprograms.nl of T: 088- 400 2300. U kunt ook het contactformulier invullen. We nemen binnen 2 werkdagen contact met u op.