Veel organisaties willen data niet alleen kunnen inzien en presenteren, maar ook kunnen optimaliseren en delen met externe partijen zoals klanten en leveranciers. Embedded analytics van Tableau maakt dit mogelijk. In plaats van statische rapporten aan externe partijen te verstrekken, kunnen organisaties met Tableau realtime interactieve analyses bieden waar klanten altijd en overal toegang tot hebben, en op elk aangesloten apparaat.

Embedded analytics wil zeggen dat de data en inzichten op de plek (applicatie) worden aangeboden waar de gebruiker zelf al werkt, zodat deze niet hoeft te schakelen naar andere toepassingen of een gedeelde bi-server. De analyses en dashboards worden ingebed in de externe portals. Dit is een enorme verbeterslag, omdat het aansluit op de behoeften van verschillende afdelingen en teams, aangezien ze (nieuwe) gebruikers verrijken met on-demand data in context.

Aan de slag met Embedded Analytics

Het Business Anlaytics and Data Science team van Advanced Programs is erg enthousiast over deze nieuwe toepassing. Bent u ook geïnteresseerd geraakt? Download hier het white paper dat Tableau heeft opgesteld.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Erwin Wolters of bel naar 088 – 400 2300. U kunt ook het contactformulier invullen. Wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.