Een moderne virtuele data architectuur met Logisch Data Warehouse - Advanced Programs

Een moderne virtuele data architectuur met Logisch Data Warehouse

Steeds meer organisaties willen data inzetten voor het verbeteren van prestaties en processen. Hierdoor is behoefte aan real-time monitoring van prestaties, verrijking van het klantbeeld of aan snelle, betrouwbare ‘self-service’ managementinformatie. Om dit te kunnen realiseren, is het noodzakelijk om alle beschikbare type data uit verschillende bronnen op een kostenefficiënte manier te ontsluiten en te combineren. Met een Logisch Data Warehouse creëert u een moderne, virtuele data architectuur waarin snel en eenvoudig data samenkomt in één uniforme taal. Vervolgens kunt u deze data analyseren met ieder gewenste business intelligence tool.

Veel organisaties zien de kansen van innovatieve data technologieën zoals machine learning, kunstmatige intelligentie en sensortechnologie. Om dit soort technologieën optimaal in te zetten, is het nodig om een centraal Data Platform te creëren. Waarin data uit bestaande data warehouses gecombineerd kan worden met andere databronnen zoals Hadoop, NoSQL, on-premise, cloud en streaming data. Het Logisch Data Warehouse van Advanced Programs biedt hiervoor de oplossing. Met een Logisch Data Warehouse beschikt u over een virtuele data architectuur waarin data real-time van verschillende in- en externe bronnen samenkomt, zonder de data uit deze deze bronnen te verplaatsen.

Lees meer over onze aanpak in het artikel Implementatie van een data platform in 5 stappen.

Erwin Wolters – CCO

 

“Hoewel organisaties vaak een overvloed aan data beschikbaar hebben, krijgen zij het niet voor elkaar om kwalitatieve informatie snel te presenteren door de wirwar van systemen, bestanden en gebruikersrechten. Maar met het Logisch Data Warehouse, een term die door Gartner is bedacht, is kwalitatieve informatie ineens binnen enkele stappen real-time beschikbaar. En daarmee een schat aan nieuwe inzichten. Bovendien ontstaat met een Logisch Date Warehouse een toekomstbestendige data architectuur die flexibel mee kan veranderen met de business.”

Oplossing

Een Logisch Data Warehouse ontwikkelen wij voor klanten met Data Virtualisatie functionaliteit van Data Virtuality. Data Virtualisatie software biedt een aantal belangrijke voordelen voor organisaties. Zo kunnen organisaties kiezen of zij data periodiek overhalen naar het platform of real-time data halen uit het bronsysteem. Daarbij is de software heel gebruikersvriendelijk en vereist geen uitgebreide technische kennis. Een organisatie kan daardoor vandaag al beginnen.

Onze dienstverlening

Iedere opdracht beginnen we met een analyse van uw IT-omgeving en business drivers om inzicht te krijgen welke oplossingen voor uw bedrijf het meest geschikt zijn. Vanuit uw wensen en mogelijkheden denken we mee hoe u het beste kunt komen tot een Logisch Data Warehouse. Bovendien kunnen we meedenken over het onderhoud en beheer en over innovatieve oplossingen voor data analyse en Data Visualisatie.

Data Virtualisatie Advanced ProgramsWilt u meer weten over Data Virtualisatie?

Data Virtualisatie maakt het mogelijk om één omgeving te creëren waarin gebruikers real-time kunnen beschikken over al de data.

Hoe dat mogelijk is?

Lees het in ons whitepaper of vraag een demo aan.

Vragen of meer informatie?

Wilt u een Logisch Data Warehouse ontwikkelen of bespreken wat onze diensten voor uw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan contact op met Erwin Wolters of bel naar 088 – 400 2300. U kunt ook het contactformulier invullen. Wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

Informatie aanvragen Advanced Programs
Logisch Data Warehouse Advanced Programs

Samen met onze partner Data Virtuality zijn wij in staat om uw data snel en flexibel beschikbaar te stellen.

  • Direct resultaat, korte implementatie cyclus
  • Real-time toegang tot honderden data bronnen via ANSI SQL
  • Unieke combinatie van Data Virtualisatie en geautomatiseerde ETL
  • Hoge performance vanwege krachtige analytical engine