Implementatie Data Platform

Wij van Advanced Programs zien het starten met een Data Platform niet als een IT project, maar als een gezamenlijke effort van business én IT. Onze aanpak kenmerkt zich door een sterke focus op één of enkele use cases. Het bouwen van dashboards kan snel de waarde van de data zichtbaar en begrijpbaar maken.

Door onze incrementele aanpak en nauwe samenwerking met business stakeholders zijn we in staat snel en continue waarde te leveren. Resultaatgerichtheid en flexibiliteit staan hierbij centraal. Reeds bestaande data oplossingen worden onderdeel van het Data Platform. Denk hier aan een Data Warehouse of een Data Lake.

Toepassingsvoorbeelden van een Data Platform:

  • Versnellen van Data Warehouse trajecten van maanden naar weken
  • Verkrijgen van een een totaal klantbeeld
  • Fraudedetectie
  • Analyse van sensordata

IModern Data Platform Advanced Programsmplementatie van een Data Platform in 5 stappen:

Een Data Platform is de oplossing voor iedereen die met data werkt of te maken heeft met data.

Lees hier het stappenplan voor de implementatie van het Data Platform in 5 stappen. Het whitepaper geeft nog extra informatie.

 

1 Connecteren

In de eerste stap leggen we verbinding met de relevante interne en externe bronnen en applicaties, zoals RPG, Logdata of sensoren. We hebben hier de keuze om de data periodiek over te halen naar het platform of juist direct realtime toegang te verschaffen tot de data in het bronsysteem met behulp van data virtualisatie.

2 Transformeren

Zodra het bronsysteem bekend is binnen het platform gaan we de data transformeren. Zo filteren we bijvoorbeeld enkel de data die benodigd is voor de gewenste rapportage, analyse, dashboard. Ook kan het zijn dat we de data aggregeren naar verschillende niveaus.

3 Verrijken

In deze stap beoordelen we welke data we met elkaar kunnen combineren voor betere inzichten in de business. We kijken hier niet alleen naar interne data maar ook naar externe data. Zo zijn we in staat om unieke inzichten te creëren die inzicht geven in de business processen.

4 Verfijnen

In de vierde stap gaan we de data verfijnen zodat deze klaar is voor rapportage of visualisatie. We richten ons dan met name op het omzetten van technische benamingen naar leesbare en meer begrijpbare business benamingen.

5 Visualiseren

Onze data visualisatie experts zorgen ervoor dat de data gepresenteerd wordt in een vorm die past bij de data en het gebruik van het dashboard. Uiteraard zijn deze dashboards ook te gebruiken vanaf uw tablet of smartphone.

Klik op de afbeelding voor een vergroting

Implementatie data platform

Implementatie data platform

 

Whitepaper Het Data Platform

Benieuwd hoe het Data Platform van Advanced Programs deze toepassingsvoordelen in uitwerking brengt?

Lees er meer over in ons whitepaper Het Data Platform. Geschreven door onze Solution Architect.