Wat is een Hybride architectuur?dashDB

IBM’s strategie op het gebied van data warehousing is gericht op een architectuur bestaande uit cloud en on-premise componenten. Een dergelijke architectuur past bij de hybride tijd van nu waarbij data zowel on-premise, in de cloud of in een combinatie van beide wordt opgeslagen en geanalyseerd. Vorig jaar heeft IBM hiervoor dashDB gelanceerd op het IBM Bluemix cloud platform. Om te voldoen aan de vraag voor een on-premise variant is dashDB Local in het leven geroepen.

dashDB Local preview programma

Advanced Programs is door IBM gevraagd mee te draaien in het wereldwijde preview programma van dashDB Local. Gedurende 3 maanden hebben wij dashDB Local getest op onder andere installatie, configuratie en performance. We hebben onze ervaringen met IBM gedeeld en onze feedback is geciteerd in het persbericht van IBM:

“We are very impressed with the performance,” said one tester. “Within no time, we have grown our data set of 40 million to 200 million records (a few terabytes), and the analytics test queries run effortlessly.”

Inmiddels beschikbaar op de markt. Wilt u meer weten, neemt u dan contact met ons op.

Wat is dashDB?

De data warehousing en analytics oplossing om relationele gegevens en ook andere soorten zoals geospatial data op te slaan. U kunt deze data analyseren met SQL of andere geavanceerde ingebouwde analytics zoals predictive analytics, data mining, analytics met R en geospatial analyses. dashDB maakt gebruik maken van in-memory database-technologie voor optimale performance en stelt u in staat om sneller inzichten uit uw gegevens te verkrijgen. dashDB en is beschikbaar als cloud en on-premise data warehouse.

Enkele kenmerken:

Volledige gemanaged: eenvoudig in installatie, configuratie en beheer. dashDB maakt het mogelijk een data warehouse snel operationeel te krijgen.

High performance: ontworpen voor maximale performance op elke schaal door gebruik te maken van IBM’s BLU Acceleration technologie en Netezza in-database analytics functies.

Geïntegreerde analytics: door integratie met open source R en Rstudio is het mogelijk om standaard en maatwerk statistische modellen en algoritmes direct uit te voeren, zowel in cloud als on-premise.

data-platform-download-link

 

 

 

 

 

 

Meer informatie over deze oplossing