Zeist, 24 oktober 2022 – Advanced Programs gaat voortaan verder als zelfstandig onderdeel van SLTN. Het bedrijf uit Zeist ziet dit als een logische stap vanuit de huidige strategische samenwerking. Samen kunnen de bedrijven een full-service stack aanbieden en van grotere toegevoegde waarde zijn voor bestaande en nieuwe klanten.

Met de overname beogen de twee ook een verdere versnelling van de groei van de gezamenlijke onderneming. Doordat kennis en productenaanbod elkaar aanvullen levert dat veel meerwaarde op, zowel voor beide organisaties als voor klanten.

Advanced Programs en SLTN zien volop kansen
Advanced Programs bestaat sinds 1992 en helpt organisaties bij hun digitale transformatie, onder meer door het realiseren van data-oplossingen en toekomstbestendige applicatieomgevingen die zorgen voor bedrijfscontinuïteit. Ook ondersteunende managed services zijn onderdeel van het dienstenportfolio.

SLTN is opgericht in 1997 door Eugene Tuijnman en is met een omzet van ruim tweehonderd miljoen euro één van de grootste onafhankelijke IT-dienstverleners van ons land. Dat activiteiten en klantenbase van SLTN en Advanced Programs deels complementair zijn, biedt volgens de twee enorme kansen. Met name om elkaars klanten een breed scala aan IT-oplossingen en diensten te leveren voor bedrijfs- en businesskritische processen.

Partijen passen bij elkaar en zijn complementair
De no-nonsense bedrijfscultuur van Advanced Programs past bij die van SLTN. Ook delen ze kernwaarden als ‘betrokkenheid’, ‘samen sterk’ en ‘trots’. In de nieuwe situatie is daar blijvend aandacht voor. Het investeren in kennis en kunde gaat door, om zo succesvolle, kwalitatief hoogwaardige diensten en projecten te kunnen leveren.

Advanced Programs benadrukt dat haar huidige managementteam aanblijft. Dit staat onder leiding van Ruud Vodegel. Hij gaat nauw samenwerken met Tuijnman, om Advanced Programs als zelfstandig onderdeel van SLTN verder te ontwikkelen. Het toegewijde team, waar huidige klanten mee werken, blijft het eerste aanspreekpunt.

SLTN en Advanced Programs willen snel beginnen met realiseren ambities
Beide partijen kijken erg uit naar de nieuwe situatie. Tuijnman: “We zijn door de overname nog beter in staat om hoogwaardige en innovatieve businessvraagstukken op te lossen voor onze klanten. Met name waar data en applicatiemodernisering een belangrijke rol speelt. Als trusted advisor biedt Advanced Programs via haar specialisten een hele mooie aanvulling op onze Business Transformation Services. Door onze kennis te combineren kunnen we klanten ondersteunen tijdens en na hun transformatie tot een business-IT-gestuurde organisatie.”

Vodegel: “We zijn trots op wat we de afgelopen dertig jaar hebben bereikt. In SLTN hebben we een partner gevonden die onze groeiambities deelt. Samen kunnen we nog meer betekenen voor onze klanten. We kunnen niet wachten om gezamenlijk verder invulling en uitvoering te geven aan onze ambities.”