Modern Data Platform Advanced ProgramsMet onze Data Platform oplossing beantwoordt Advanced Programs de vraag vanuit de business naar een hoge mate van flexibiliteit, wendbaarheid en schaalbaarheid in het efficiënt en gestructureerd beschikbaar stellen van de steeds maar toenemende groei aan data volumes. Vaak wordt een data architectuur gezien als een technische architectuur en wordt de keuze gemaakt door IT. Maar de keuze voor een Data Platform biedt veel bredere, meer strategische business voordelen.

Business waarde voor wie met Data werkt

Een Data Platform is de oplossing voor iedereen die met data werkt of te maken heeft met data:

  • Als business user krijgt u eenvoudig toegang tot alle relevante data, intern en extern. Deze data wordt op een betrouwbare manier tot stand gebracht met aandacht voor data governance en data lineage ten behoeve van compliance en privacy.
  • Als medewerker van IT bent u in staat om sneller nieuwe datasets en informatieproducten op te leveren, het data platform maakt het mogelijk om op een gecontroleerde wijze self service BI te introduceren.
  • Als Data Scientist biedt het platform u de mogelijkheid om meer focus te leggen op het halen van waarde uit data, in tegenstelling tot het verzamelen van data.

Het Data Platform whitepaper

  • Versnellen van data warehouse trajecten van maanden naar weken
  • Verkrijgen van een een totaal klantbeeld
  • Fraudedetectie
  • Analyse van sensordata

Benieuwd hoe het Data Platform van Advanced Programs deze toepassingsvoordelen in uitwerking brengt? Lees er meer over in ons whitepaper Het Data Platform. Geschreven door onze Solution Architect.

Creëer Business Waarde in 5 stappen

Wij zien het starten met een data platform niet als een IT project, maar als een gezamenlijke effort van business én IT. Onze aanpak kenmerkt zich door een sterke focus op één of enkele use cases, het bouwen van dashboards kan snel de waarde van de data zichtbaar maken. Door onze kort cyclische aanpak en nauwe samenwerking met uw business stakeholders zijn we in staat snel (binnen 2-3 weken) en continue waarde te leveren. Resultaatgerichtheid en flexibiliteit staan hierbij centraal. Reeds bestaande data oplossingen (bijvoorbeeld data warehouse, data lake) worden onderdeel van het data platform.

In 5 stappen:

1. Connecteren: In de eerste stap leggen we verbinding met de relevante bronnen en applicaties, dat kunnen zowel interne als externe bronnen zijn. We hebben hier de keuze om de data periodiek over te halen naar het platform of juist direct realtime toegang te verschaffen tot de data in het bronsysteem met behulp van data virtualisatie.

2. Transformeren: Zodra het bronsysteem bekend is binnen het platform gaan we de data transformeren. Zo filteren we bijvoorbeeld enkel de data die benodigd is voor de gewenste rapportage/analyse/dashboard of aggregeren we de data naar het niveau (dag, klant, product) dat gewenst is.

3. Verrijken: In deze stap beoordelen we welke data we met elkaar kunnen combineren voor beter inzicht. We kijken hier niet alleen naar interne data maar ook naar externe data. Zo zijn we in staat om unieke inzichten te creëren.

4. Verfijnen: In de vierde stap gaan we de data verfijnen zodat deze klaar is voor rapportage of visualisatie. We richten ons dan met name op het omzetten van technische benamingen naar leesbare en meer begrijpbare (business) benamingen.

5. Visualiseren: Onze data visualisatie experts zorgen ervoor dat de data gepresenteerd wordt in een vorm die past bij de data en het gebruik van het dashboard. Uiteraard zijn deze dashboards ook te gebruiken vanaf uw tablet of smartphone.

 

Meer informatie?

Lees ons whitepaper Data Platform of Data Virtualisatie. Wilt u praten met onze Solution Architect, wij staan u graag te woord via de mail of via 088 – 400 2300.