Modern Data Platform Advanced ProgramsIn de datagedreven wereld van vandaag is innovatie en business waarde halen uit uw data in rap tempo een kritieke sleutel tot succes geworden om competitief voordeel te behalen ten opzichte van concurrenten. Een modern Data Platform kan hier voordelen bieden.

Echter, traditionele Data Warehouses zijn niet in staat om deze groeiende hoeveelheden en anders gestructureerde data vast te leggen. Ook zijn ze vaak niet ingericht om meer analytische of realtime vragen te beantwoorden. Om deze uitdagingen het hoofd te bieden is een nieuwe architectuur nodig: een Data Platform.

In dit artikel leest u aan welke 5 eisen een modern Data Platform moet voldoen:

1. Realtime toegang tot alle relevante data

De wereld van achteraf en maandelijks rapporteren schuift langzaam op naar steeds meer realtime. Zo kan bij afwijkingen direct worden ingegrepen. Bijvoorbeeld om realtime fraude te kunnen detecteren of bij het optimaliseren van online marketing campagnes.

2. Ruimte voor anders gestructureerde data

Steeds meer waarde kan gehaald worden uit ongestructureerde data al dan niet in combinatie met semi-gestructureerde data, bijvoorbeeld sensordata uit uw fabriek of gespreksverslagen uit uw CRM applicatie.

Het Data Platform whitepaper

  • Versnellen van data warehouse trajecten van maanden naar weken
  • Verkrijgen van een een totaal klantbeeld
  • Fraudedetectie
  • Analyse van sensordata

Benieuwd hoe het Data Platform van Advanced Programs deze toepassingsvoordelen in uitwerking brengt? Lees er meer over in ons whitepaper Het Data Platform. Geschreven door onze Solution Architect.

3. Analytische functionaliteit in het platform

Steeds vaker zien we het gebruik van statistische modellen voor bijvoorbeeld klantsegmentatie of patroonherkenning. Door deze functionaliteit deel te laten uitmaken van een data platform wordt deze functionaliteit organisatiebreed beschikbaar.

4. Wendbaarheid en verkorten time to market

Steeds vaker zien we projecten die op een agile of Devops wijze worden aangepakt. Door te kiezen voor een wendbaar Data Platform bent u niet alleen in staat uw project Agile uit te voeren maar ook de effort en doorlooptijd sterk te verkorten. Recente ontwikkelingen als Data Virtualisatie kunnen hierin ondersteunen.

5. Performance en schaalbaarheid

Vanzelfsprekend is performance de sleutel tot een succesvol Data Platform. Horizontale en verticale schaalbaarheid is van cruciaal belang om zo een platform te creëren wat mee kan groeien met uw organisatie.

Meer informatie?

Lees ons whitepaper Data Platform of kom meer te weten over Data Virtualisatie. Wilt u weten wat een Data Platform voor u kan betekenen? Onze Solution Architect staat u graag te woord via de mail of via 088 – 400 2300.