Veel organisaties hebben een uitdaging met het snel beschikbaar kunnen stellen van data voor analytics oplossingen naar hun gebruikers. De veel gebruikte Data Warehouse aanpak gebaseerd op ETL en data integratie en bijbehorende architectuur sluiten niet geheel aan bij de hedendaagse eisen en wensen van gebruikers. Een term die de laatste jaren veel wordt gebruikt is de implementatie van een Logisch Data Warehouse, ook wel Data Platform genoemd. Wat een Logisch Data Warehouse is leggen we in dit artikel graag aan u uit.

Logisch Data Warehouse en Data Virtualisatie

Een Logisch Data Warehouse (LDW) is een architectuur waarbij toegang tot data centraal staat en ontkoppeling biedt tussen gebruik van data en herkomst van data. De term Logisch Data Warehouse is door Gartner bedacht en door de technologische ontwikkelingen van de afgelopen jaren is een Logisch Data Warehouse steeds eenvoudiger te realiseren. Deze logische laag maakt het mogelijk om data uit uw bestaande data warehouse te combineren met data uit een andere databron zonder deze data vooraf te verplaatsen en te integreren. Deze virtuele laag functioneert als de interface tussen heterogene databronnen, SQL met Hadoop of NoSQL, on-premise met cloud data of statische data met streaming data. Een Logisch Data Warehouse is geen vervanging voor uw bestaande data warehouse maar is juist een zeer waardevolle toevoeging. Doordat uw bedrijfsdata niet langer verplaatst hoeft te worden bent u ook in staat om met meer actuele (real-time) data te werken: een real-time data platform.

Logisch Data Warehouse ETL Data Platform

In 3 stappen naar een Logisch Data Warehouse

  1. Technologie sessie: bewijzen van de technische mogelijkheden in onze Lab omgeving
  2. Uitwerken praktijkcasus: realiseren van een door u aangedragen praktijkcasus
  3. Implementatie van praktijkcasus: in gebruik nemen van de praktijkcasus

Data Virtualisatie Advanced ProgramsWilt u meer weten over Data Virtualisatie?

Data Virtualisatie maakt het mogelijk om één omgeving te creëren waarin gebruikers real-time kunnen beschikken over al de data. Hoe dat mogelijk is? Lees het in ons whitepaper.

Onze Data Platform oplossing is een voorbeeld van de implementatie van een Logisch Data Warehouse. Om deze functionaliteit te kunnen bieden was lange tijd een grote uitdaging. Met de komst van Data Virtualisatie oplossingen ligt een Logisch Data Warehouse of Data Platform binnen handbereik.

 

Data Virtualisatie Demo, in een half uur komt u alles te weten over:

  • Wat is een Logisch Data Warehouse en welke voordelen biedt dit ten opzichte van een traditioneel Data Warehouse?
  • Hoe stelt Data Virtualisatie u in staat om data uit databases, API’s en Big Data systemen met elkaar te integreren?
  • Hoe helpt Data Virtualisatie meer Agile te worden en Data Warehouse trajecten tot wel 80% te versnellen?
  • Welke voordelen biedt Data Virtualisatie in relatie tot data governance en data privacy?

Demo aanvragen