ibm integrated analytics system - Advanced ProgramsEerder dit jaar heeft Advanced Programs in samenwerking met IBM een Meetup event gefaciliteerd waarin de roadmap van IBM PureData for Analytics (Netezza) centraal stond. IBM Product Director Matthias Funke heeft ons meegenomen in de ontwikkelingen die IBM doormaakt op het vlak van high performing databases en analytics. Een mooie ontwikkeling die we niet alleen volgen omdat Advanced Programs al 25 jaar IBM Business Partner is maar in het bijzonder omdat wij het IBM PureData for Analytics platform voor meerdere organisatie beheren. Onze kennis en ervaring met IBM PureData for Analytics delen wij graag.

Inmiddels is de Meetup achter de rug en is recent de nieuwste generatie IBM PureData for Analytics officieel aangekondigd onder de naam: IBM Integrated Analytics System (IAS). De nieuwe IAS appliance komt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2018 beschikbaar in Europa. Lees hieronder wat er nieuw is aan deze analytics appliance en waarom dit meer is dan enkel een upgrade van het huidige PureData for Analytics portfolio. Op dinsdag 13 maart is er weer een Meetup evenement over de PureData. Aanmelden kan via de site van Meetup.

Common SQL Engine en Cloud Ready

De nieuwste appliance is uiteraard voorzien van de laatste ontwikkelingen op het gebied van high performance data processing en analytics. IBM introduceert één database engine die op meerdere platformen draait. Door de komst van de Common SQL Engine bent u in staat om zonder moeite in een Cloud omgeving te deployen. Bijvoorbeeld een analytics oplossing die u op uw Data Warehouse appliance heeft ontwikkeld. Hierdoor kunt u gebruik maken van de schaalbaarheid die bij een Cloud mogelijk is. Hiermee groeien Cloud en on-premise dichter naar elkaar toe.

High performance analytics met de PureData

Met de implementatie van Apache Spark omarmt IBM een open source framework dat analytical workload tot wel 100 keer versneld ten opzichte van andere gangbare (in memory) technologieën. Tevens is de onderliggende hardware ge-upgrade naar hedendaagse standaarden, zoals SSD schijven.

Ingebouwd Data Science platform

Met de IAS maakt IBM Data Science toegankelijker door IBM Data Science Experience onderdeel uit te laten maken van de appliance. Met IBM Data Science Experience krijgt u een omgeving waar data scientists samen kunnen werken aan data science en machine learning oplossingen. In bekende scripttalen zoals Python, R en Scala. Door Data Science Experience te integreren met de data appliance brengt u analytics naar de data wat de performance ten goede komt.

Meer weten over onze dienstverlening op het gebied van de PureData?

 

Kennis evenement Meetup PureData User Group

Pure Data For Analytics MeetUpDe nieuwe IBM Integrated Analytics System (IAS) appliance komt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2018 beschikbaar in Europa. Bent u momenteel in het bezit van een IBM PureData for Analytics appliance en wilt u weten wat de nieuwe IBM Integrated Analytics System (IAS) voor u kan betekenen? Meld u snel aan via de site van Meetup.

Meer weten over onze dienstverlening op het gebied van de PureData?