Eén beeld zegt meer dan 1000 woorden. Wie kent deze uitdrukking niet, maar in de wereld van data en informatie is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Excel is niet weg te denken in de wereld van rapportage, business intelligence en inzicht aan elkaar verschaffen. Dit leidt tot weinig hergebruik van data, onduidelijkheid over de herleidbaarheid ervan en veel handmatig werk. Hoe kun je besluitvorming baseren op deze informatiestroom? En interessanter nog, is het mogelijk om een datagedreven organisatie na te streven als dit gebruik van data niet verandert?

Beelden of anders gezegd, de visualisatie van data, kan helpen om de uitdrukking ‘één beeld zegt meer dan 1000 woorden’ ook in de wereld van data te laten spreken. Door het visueel weergeven van de informatie ontstaat de mogelijkheid om anders te kijken naar de data. Sterker, alleen al deze andere manier van kijken biedt nieuwe inzichten. En dit is eenvoudiger te realiseren dan je misschien denkt. De kracht zit in het maken van de stap: van Excel naar krachtig inzicht.

Wij geloven erin om de data in handen van de daadwerkelijke eindgebruiker te geven: diegene die nu zelf werken met Excel. Door de kracht van visualisaties krijgt die medewerker de mogelijkheid om zijn/haar verhaal heel makkelijk op te tekenen en te delen. ‘Storytelling’ is de manier om data inzichtelijk te maken, nieuw inzicht te creëren en hierdoor betere besluitvorming mogelijk te maken.

Webinar Tableau
Zet de eerste stap naar krachtige visualisatie met Tableau en deel de visualisatie eenvoudig met collega’s. In dit webinar krijgt u meer uitleg over het gebruik van Tableau. Klik hier om deel te nemen aan dit webinar.

Direct aan de slag?
Vul uw mailadres in en ontvang van ons de link waarmee u een trial-versie van Tableau kunt downloaden. Deze is 30 dagen gratis te gebruiken.

[contact-form-7 id=”4855″ title=”Proefversie Tableau”]