Data Virtualisatie Advanced ProgramsHoe mooi is het als u in een split second beslissingen kan nemen op basis van realtime data uit uw gehele organisatie? En dit terwijl complexiteit en kosten afnemen, maar de flexibiliteit toeneemt. Dit lijkt voor veel business managers een utopie maar dit is dichterbij dan u denkt. Creëer bijvoorbeeld een integraal klantbeeld door realtime data afkomstig uit uw ERP-systeem, CRM-oplossing en webshop met elkaar te combineren voor Next Best Action analyses.

Data Virtualisatie is hot. Een technologische ontwikkeling die een vaak traditionele, op ETL gebaseerde, aanpak van Business Intelligence en Data Warehousing in een ander daglicht stelt. Uit onderzoek van Gartner blijkt dat Data Virtualisatie geen trend is. Data Virtualisatie is een middel zodat organisaties meer data driven kunnen werken.

Gartner voorspelt dat in 2020 maar liefst 35% van de organisaties Data Virtualisatie inzet voor enterprise data integratie. In dit artikel vertelt onze Solution Architect u 5 redenen waarom Data Virtualisatie voor uw organisatie van toegevoegde waarde is.

Wat u moet weten over Data Virtualisatie:

Data direct inzichtelijk

In een Data Virtualisatie platform komt data toegang, data modelleren en data gebruik in één platform samen. Hiermee heeft u direct inzicht in welke data waarvoor wordt gebruikt, wie toegang heeft tot welke data en herleidbaarheid van data direct inzichtelijk. Het biedt managed of governed self service data integratie.

Integreert data bronnen in enkele klikken

Door gebruik te maken van een Data Virtualisatie oplossing gaat er een wereld van data voor u open. U kunt met enkele klikken data uit operationele systemen, NoSQL oplossingen, API’s en Big Data integreren met data uit uw Data Warehouse. Indien u hier een ETL oplossing voor gebruikt bent u vaak genoodzaakt dure modules voor aan te schaffen.


Data realtime beschikbaar

Real-time is de nieuwe norm. Doordat u vanuit een virtuele laag direct toegang maakt met een bronsysteem maakt u real-time rapportage, analyses en besluitvorming mogelijk.

Dit in tegenstelling tot een Data Warehouse, waar u vaak te maken heeft met een batchverwerking.

 

Betaalbaar

Data Virtualisatie oplossingen zijn goedkoper in aanschaf en onderhoud dan traditionele ETL oplossingen. Door een virtuele laag te creëren nemen de kosten voor ETL, data replicatie en fysieke data opslag af.


Agile werken wordt mogelijk

Doordat de complexiteit in een Data Virtualisatie omgeving sterk afneemt bent u in staat meer Agile te werken. U kunt tot 5 keer sneller nieuwe inzichten opleveren, terwijl de kosten voor ontwikkeling en onderhoud met 50% afnemen. Dit wordt gerealiseerd door veelal handmatige handelingen te automatiseren.

 

Nog meer weten over Data Virtualisatie?

Bent u benieuwd hoe Data Virtualisatie werkt? En hoe we een Logisch Data Warehouse in enkele dagen kunnen bouwen?
Meld u dan aan voor onze demo Data Virtualisatie.

Wilt u eerst meer lezen over Data Virtualisatie? Vul dan hieronder uw gegevens in en u krijgt het whitepaper toegestuurd.