eric-van-tol-big-data-advanced-programsWordt de dienstensector nu beter of slechter van Big Data? Dienstverlenende activiteiten zoals transport, verzekeringen, bouwtechnisch advies en ouderenzorg kunnen drastisch worden geoptimaliseerd door slimmer gebruik van sensordata, social-media data of open overheidsdata. Maar wordt het er echt beter op?

Aan de andere kant worden diensten onzichtbaarder door inzet van gratis diensten die met reclame wordt gefinancierd. Zoals Google Search, een huiseigenaar die ook stiekem hotelier is geworden door AirBnB en door allerlei op data uitwisseling gebaseerde crowdsourcing initiatieven. Dienstverlening is al ongrijpbaar en data maken het nog ongrijpbaarder doordat data gemakkelijk worden opgeslagen en afgeleverd ver van de oorsprong. Wat is het verdienmodel? Wordt de dienstensector nu beter of slechter van data gerichter opereren? Een kritisch punt om over na te denken tijdens de lezing van Eric van Tol op de Big Data Expo.

Eric van Tol

Bij Advanced Programs is Eric van Tol de CTO. Daarnaast is hij Directeur van het Fontys Expertisecentrum Big Data, bestuurder bij Floridata en aanjager van het ICT doorbraakproject Big Data van het Ministerie van Economische Zaken.

Big Data Expo

De lezing van Eric van Tol wordt gehouden op woensdag 21 september om 13:15 uur bij de Big Data Expo in de Jaarbeurs in Utrecht. Tijdens dit tweedaags event wordt alles over de recente Big Data ontwikkelingen verteld. Aanmelden is gratis. Wij zijn te vinden op stand 23, waar tevens een heerlijke kop koffie geserveerd wordt.

aanmelden-big-data-expo-advanced-programs