In mijn vorige blog “van Excel naar krachtig Inzicht – “Eén beeld zegt meer dan 1000 woordenheb je kunnen lezen hoe gemakkelijk je de eerste stappen naar krachtige data visualisaties kan zetten. Om snel te kunnen starten, maak je gebruik van de kracht van de combinatie ( Tableau en Excel). Maar uiteindelijk gaat het natuurlijk om de toepassing ervan.

Veel Sales teams gebruiken Excel voor het managen en rapporteren van hun KPI’s. De uitdaging hierbij is vaak dat het veel tijd kost om met name de juiste informatie te vinden. Voor een internationale groep producenten van beveiligingssystemen zijn wij een traject gestart om door middel van data visualisatie en simpele dashboards de groep effectiever te maken in de voorbereiding naar een volgende klantafspraak. Vragen die hierbij centraal stonden zijn:

  • Hoe ziet de optimale productmix eruit?
  • Welke succesvolle acties doen we bij vergelijkbare klanten?
  • Waar liggen kansen om de marge te verbeteren?

Interessante vragen, maar in de bestaande Excel overzichten was het haast onmogelijk deze vragen te beantwoorden. Ondanks dat de juiste data wel beschikbaar was.

Geen rocket science om hier een eerste stap te maken. De kracht zit hem in de combinatie van management commitment, business expertise en kennis van de data, key users, Tableau data analist en data engineer. Met dit multidisciplinaire team is in een sprintaanpak gestart met het zoeken naar de quick wins, beschikbaar maken van de juiste data en realiseren van simpele dashboards.

Uiteraard niet zonder verschillende hobbels, maar wel met snel resultaat. Naast het nieuwe inzicht is er ook een verbeterde manier van samenwerking binnen het team ontstaan door in teamoverleg met elkaar naar de dashboard te kunnen kijken en hiermee direct aan de slag te kunnen.

Zie hier de casebeschrijving.

Webinar Tableau
Zet de eerste stap naar krachtige visualisatie met Tableau en deel de visualisatie eenvoudig met collega’s. In dit webinar krijgt u meer uitleg over het gebruik van Tableau. Klik hier om deel te nemen aan dit webinar.

Direct aan de slag?
Vul uw mailadres in en ontvang van ons de link waarmee u een trial-versie van Tableau kunt downloaden. Deze is 30 dagen gratis te gebruiken.

[contact-form-7 id=”4855″ title=”Proefversie Tableau”]