In het artikel van onze CTO Eric van Tol heeft u kunnen lezen hoe organisaties nieuwe diensten ontwikkelen met data. Belangrijke succesfactoren voor de ontwikkeling van deze diensten zijn de kennis en middelen die organisaties in huis hebben voor het verzamelen en het analyseren van data, en vervolgens het toepassen van inzichten uit deze data.

Organisaties die starten met het ontwikkelen van data gedreven diensten lopen daarom snel tegen een aantal vragen aan:

  • Op welke infrastructuur gaan de modellen draaien?
  • Wat is de performance als de volumes van data toenemen?
  • Wie valideert de juistheid van alle brondata?
  • Wie is verantwoordelijk voor het operationaliseren van het model?

Dit zijn vraagstukken waar wij ons graag in vastbijten. Nieuwe wensen vragen om nieuwe oplossingen en architecturen. Deze nieuwe toepassingen brengen we bij Advanced Programs samen in een Data Platform.

In ons Data Platform brengen we alle relevante data bij elkaar, intern en extern. Soms kiezen we er voor de data fysiek naar het platform over te brengen maar soms is dat helemaal niet nodig en kiezen we er voor deze data te virtualiseren. Hierbij maken we een connectie aan naar een bronsysteem en wordt de data pas uit de bron opgehaald als een gebruiker deze nodig heeft.

Binnen het Data Platform kunnen we eenvoudig nieuwe data producten ontwikkelen door data uit verschillende bronnen met elkaar te combineren. Het resultaat kan een data markt zijn voor een BI rapportage, maar ook een platte tabel die als invoer dient voor een analytisch model. Het Data Platform biedt volledige transparantie in waar data vandaan komt, waar deze data voor wordt gebruikt en wie er toegang toe heeft.

Een Data Platform kan ook heel goed naast een bestaand data warehouse bestaan. We zien ook vaak dat het data warehouse de voornaamste bron is van het Data Platform. Zodra er een vraagstuk is waarbij data uit het data warehouse gecombineerd dient te worden met operationele data, dan kunnen we dat eenvoudig in het platform realiseren.

Vragen of meer informatie?

Wilt u een (virtueel) Data Platform ontwikkelen of bespreken wat onze diensten voor uw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan contact op met Erwin Wolters of bel naar 088 – 400 2300. U kunt ook het contactformulier invullen. Wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.